3 Μαΐου 2015

Από την Εργατική Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά. (φωτό)






1η του Μάη.

Μέρα τιμής στους αγωνιστές της Εργατικής Τάξης.

Μέρα αφετηρίας νέων αγώνων του κόσμου της εργασίας.

Μέρα που οι εχθροί της Εργατικής Τάξης θέλουν να την παρουσιάζουν σαν γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους απ’ τις συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων και να τους στέλνουν στην εξοχή για να κόψουν λουλούδια !

Κι όμως ! όσοι “δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό”, για μια φορά ακόμα γέμισαν τις πλατείες κάθε πόλης της Ελλάδας με πανό και συνθήματα. Με χαμόγελα κι ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο.

Ξαναθύμισαν στους ταξικούς τους αντιπάλους, ότι δεν το βάζουν κάτω όσα παραπλανητικά κι εκβιαστικά διλήμματα κι αν τους βομβαρδίζουν σε αγαστή συνεργασία κεφάλαιο, συγκυβερνήσεις και κανάλια παραπληροφόρησης.

Έστειλαν το μήνυμα ότι δεν τους ξεγελούν οι δήθεν αριστερές “έντιμες συμφωνίες” με το κεφάλαιο. Ότι δεν ξέχασαν αυτά που τους έκλεψαν στο όνομα της “σωτηρίας της πατρίδας”, και τα διεκδικούν πίσω, όσο κι αν προσπαθούν να τους κάνουν να τα ξεχάσουν οι νέοι “σωτήρες” στο όνομα ενός νέου “αναπτυξιακού προγράμματος ”.

Και στην πόλη μας, την Λιβαδειά, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να στηρίξουν το ταξικό κίνημα συμμετέχοντας στην συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) στην κεντρική Πλατεία της πόλης, αντί να ξεχυθούν στις εξοχές και στις εκδρομές του τριήμερου.

Στην εκδήλωση, που κάλυψαν και τα τοπικά ΜΜΕ, συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της περιοχής που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και χαιρέτησαν οι εκπρόσωποί τους.

Την κεντρική ομιλία έκανε εκπρόσωπος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων που, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε την απαίτηση της εργατικής τάξης στην κατάργηση των μνημονιακών νόμων που στραγγίζουν το όποιο εισόδημα έχει απομείνει από την συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων και την αυξανόμενη ανεργία. Την απαίτηση για επανόρθωση του συστήματος υγείας με πρόσληψη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού και την παροχή των αναγκαίων ιατρικών υλικών και φαρμάκων.

Την μόνιμη απαίτηση της εργατικής τάξης να καρπώνεται αυτή τους κόπους της δουλειάς της κι όχι οι εκμεταλλευτές της.








http://neos.gr/livadeia-viotia/?p=3053

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin