Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Μια άλλη πλευρά της "τουριστικής" Αράχωβας

Ξεκινήσαμε να πάμε ένα ταξίδι σε μια περιοχή που γνωρίζαμε από την αρχή, πως ο κόσμος την προτιμά και την επισκέπτεται συχνά! Μας είχαν πει οτι με τόσο κόσμο εκεί, ειδικά εκείνη την περίοδο, δεν θα απολαμβάναμε τίποτα, λογω των τουριστών της περιοχής! Κι όμως εμείς βρεθήκαμε εκεί, και τόσο στην διαδρομή, όσο και στον προορισμό, είδαμε τοπία που ο τουρισμός δεν είχε αγγίξει, δεν είχε "μολύνει"! Άλλωστε, προσωπικά πιστεύω, πως κανένας άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει νέα μέρη δεν "μολύνει" τίποτα! 

Οπότε ξεκινάμε ένα ταξίδι σαν τουρίστες. Ή μάλλον, σαν άνθρωποι, που θέλουν να δουν μέρη που δεν έχουν ξαναδεί. Ταξιδέψαμε λοιπόν στην τουριστική Αράχωβα! Και όχι μόνο! Δεθείτε ξεκινάμε! 


Δείτε αυτό το λουλούδι, που ενώ είχε χώρο μέσα σε ένα άπλετο λιβάδι, βρήκε χώρο να ανθίσει μόνοτου σε ένα μέρος που δεν το προσέχουν πολλοί άνθρωποι! Το λες και τολμηρό! Γιατί να μην ανθίσει κάπου αλλού να το βλέπουν περισσότεροι; 

Η Αράχωβα εμφανίστηκε μετά την στροφή, σε ένα πέπλο ομίχλης! Εγω θα την ονομάσω "σύσκεψη" ουρανού και γης! Ναι αυτό μ'αρέσει καλύτερα! 


Ο Φλεβάρης δεν είχε φλεβίσει, οπότε ήταν ακόμη χειμώνας! Το παρακάτω δέντρο είναι ακόμα γυμνό! Ωραία εποχή ρε παιδί μου! 

Κι αυτός ο μπλέ φωτεινός ουρανός πάνω από το βρεγμένο χώμα..Ναι, είναι ακόμα χειμώνας εκεί στα 1000 μέτρα! 

 

 Βολτάραμε και στα σοκάκια ενδιάμεσα! Επιβάλλεται! 

  Κι άλλο γυμνό δέντρο! Δεν κρύωνε, το ζέσταινε ο χειμερινός ήλιος! 

Πολλά χρόνια μετά, ο Καρα'ι'σκάκης ήταν ακόμα εκεί! 

Κι άλλα γυμνά δέντρα! Είπαμε είναι ακόμα χειμώνας, όλο το ξεχνάω! 


Η θέα του Παρνασσού κατάλευκου, με αυτό το χρώμα της στέγης, με ηρεμεί ακόμα και στην φωτογραφία! 


Το χωριό της Αράχωβας απλώνεται σαν κοιλάδα, ανάμεσα σε βουνά! 


Είχε κι άλλα σοκάκια, μην ρωτήσετε, πήγαμε! 

 

Ποτέ δεν κατάλαβα, που τελειώνει, αυτό το κλαδί-σκοινί, τι ένωνε, ουρανό με γή; Κάτι τέτοιο! Ντρέπεται, ο Παρνασσός που είναι ακόμα άσπρος, ενώ κοντοζυγώνει καλοκαίρι! Ο περίφημος λόφος του ρολογιού! Ωχ, ένα μασκαρεμένο δέντρο! 


Ο Ήλιος ετοιμάζεται να δύσει, η νύχτα πλησίαζει! Τα βουνά σκεπάζονται! Το κρύο ξεκίνησε! Ο δρόμος φωτίστηκε..
]Το ρολόι επίσης...Ομίχλη-πυρκαγιά! Οι ακτίνες πονηρές, ξεπηδούν!!! Τα σοκάκια την νύχτα είναι πιο ωραία... ...Σελήνη και αστέρια, φωτίζουν τα πιο σκοτεινά! Ξημέρωσε πάλι! Γρήγορα τελειώνει η νύχτα! 

Από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, φαίνοντα, όλα καλύτερα! "Κοίτα, εκεί μακριά έχει ήλιο!"


Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου! 

Κι εδώ η πιο όμορφη από της 12 Πηγές της Αράχωβας! 


Πάλι δύει ο ήλιος; 
Ναι..δύει ξανά! Πιο όμορφα από χτές! 


Λίγη ζεστασιά του ξύλου κι ένα ποτάκι, επιβάλλεται! Έξω κάνει κρύο..ΔΕΛΦΟΙ
Φύγαμε λίγο από την Αράχωβα, και κατηφορίσαμε λίγα χιλιόμετρα στους Δελφούς! Ναι, ναι πολύ κλασσική διαδρομή "Δελφοί-Αράχωβα"! Όμως η αύρα και η ενέργεια του μέρους αρκούσε, και θεωρώ πως δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγες μόνο φωτογραφίες! 


Τι ματάρες έχεις κουκλάρα μου! Είχαμε και παρέα!!!! 

Πωπω, παλιόκαιρος, έπιασε βροχή! Το τοπίο γίνεται ακόμη καλύτερο! 


Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΔΕΛΦΟΙ
"Ο ουρανός πέφτει"


ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ
Η πόρτα στο άγνωστο..Ποίηση!! 


Βόλτα στα σύννεφα!!! 


Πόλη "φάντασμα" μέρα-μεσημέρι! 

Ενα σύννεφο μας γύρισε πίσω στην Αράχωβα! Το τοπίο μαγικό -ίσως αυτή η λέξη να μην περιγράφει ακριβώς την ζωντανή εικόνα-! Το αίσθημα, να είσαι πάνω από τα σύννεφα, είναι απερίγραπτο! Ύστερα, χιόνισε και λίγο! Λίγο, μην φανταστείτε..Είπαμε, το καλοκαίρι κοντοζυγώνει! 


Δεν έχει σημασία λένε ο προορισμός, αλλά το ταξίδι! Σωστά. Έχει όμως δοκιμάσει κανείς να κάνει ταξίδι, χωρίς προορισμό; Για σκεφτείτε το! Η Αράχωβα; Υπέροχη. 
Το ταξίδι τελειώνει εδώ, τουλάχιστον, προς αυτόν το προορισμό! Τα ταξίδια όμως συνεχίζονται, και θα σας ταξιδέψουμε, μέσα από τον φακό, και αλλού..αλλού..
Επιμέλεια:Καλλέργης Δημήτρης-Μαρίνα Γεργκανιάν
http://photografikopanorama.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin