2 Μαρτίου 2015

Ο Καράμπελας παίρνει την έδρα Μπασιάκου;






Ενσταση στο Εκλογοδικείο κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα ο α’ αναπληρωματικός βουλευτής ΝΔ στη Βοιωτία κ. Γιάννης Καράμπελας κατά του εκλεγέντος Ευ. Μπασιάκου. Βάσει των δημοσιευθέντων αποτελεσμάτων ο βουλευτής έλαβε 3.444 σταυρούς, με τον κ. Καράμπελα να φέρεται ότι έχει λάβει 3.401.

Στην ένστασή του ο κ. Καράμπελας υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων υπήρξαν λάθη, ενώ σε άλλα ψηφοδέλτια δεν υπάρχει και μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου, οπότε και ζητά να καταμετρηθούν υπέρ του 3.417 ψηφοδέλτια και στον κ. Μπασιάκο 2.763 ψηφοδέλτια.

Εάν τελικά το Εκλογοδικείο δικαιώσει τον κ. Καράμπελα, ο κ. Μπασιάκος χάνει την έδρα στη Βοιωτία, και ανακηρύσσεται βουλευτής ο κ. Καράμπελας.
Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στο http://tharrosvioton.gr/archives/5421



Στο http://viotia.blogspot.gr  διαβάζουμε για διπλή προσφυγή στο εκλογοδικείο :







Στο Εκλογοδικείο κατατέθηκαν δύο ενστάσεις κατά του βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ. Ευάγγελου Μπασιάκου, ο οποίος έλαβε 3.444 σταυρούς.

Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από τον α΄ αναπληρωματικό βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Καράμπελα, ο οποίος έχει λάβει 3.401 σταυρούς.

Ο κ. Καράμπελας υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων ότι κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων υπήρξαν λάθη, ενώ σε άλλα ψηφοδέλτια δεν υπάρχει η μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου, με συνέπεια να είναι άκυρα.

Επίσης, ο α΄ αναπληρωματικός βουλευτής Βοιωτίας ζητεί να καταμετρηθούν υπέρ του 3.417 ψηφοδέλτια και στον κ. Μπασιάκο 2.763 ψηφοδέλτια, έτσι ώστε ο κ. Καράμπελας να ανακηρυχθεί βουλευτής και ο κ. Μπασιάκος α΄ αναπληρωματικός βουλευτής.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον β΄ αναπληρωματικό βουλευτή της ΝΔ Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα ο οποίος έλαβε 3.365 σταυρούς και στρέφεται τόσο κατά του κ. Μπασιάκου, όσο και κατά του κ. Καράμπελα.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστηρίζει και αυτός με την σειρά του ότι υπήρξαν λάθη κατά την καταμέτρηση των σταυρών, ενώ υπήρξε ακυρότητα ψηφοδελτίων λόγω υπάρξεως σε αυτά στιγμάτων, κ.λπ.

Για το λόγο αυτό ζητεί να προσμετρηθούν σε αυτόν 3.452 σταυροί, στον κ. Μπασιάκο 1.889 σταυροί και στον κ. Καράμπέλα 1.826 ψηφοδέλτια.
Blog Widget by LinkWithin