6 Μαρτίου 2022

Ataxia school... "ένα σχολείο χωρίς τάξεις και διαχωρισμούς"


Ένα σχολείο που υπόσχεται δασκάλους εμψυχωτές του διαφορετικού και όχι παντογνώστες.

Ένα σχολείο που στοχεύει, σε επαφή με την κοινότητα, με τη φύση και τον πολιτισμό και οραματίζεται να δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα και φιλοσοφία στη μάθηση.

Ένα σχολείο που όπως υποστηρίζει ο ιδρυτής του Γιώργος Λούκας θα επιτρέπει στους μαθητές του να αναπτύξουν ελεύθερα τα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Το σχολείο με νομική μορφή κοινωνικού συνεταιρισμού ( Κοιν.Σ.Επ.), πλαισιώνεται από μία ομάδα νέων επιστημόνων και γονέων. 

Το χαρακτηρίζουν Δημοκρατικό Σχολείο του Βουνού και δεν θέλουν να "μετρούν" τον κάθε μαθητή, μέσα από κανόνες, βαθμούς και παγιωμένα, λιμνάζοντα εδώ και δεκαετίες πρότυπα. Το Σχολείο τους θα στοχεύει στην προώθηση της κριτικής και δημιουργικής σκέψης των μαθητών, με απώτερο σκοπό η κοινωνία του αύριο να διαθέτει σκεπτόμενους πολίτες είτε αυτοί είναι χειρώνακτες, είτε είναι επιστήμονες, είτε καλλιτέχνες.

Το Σχολείο της Αταξίας, αναμένει την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και θα χαίρει της υποστήριξής του. Θα πρέπει να επιτυγχάνει μαθησιακούς στόχους βάσει νόμων και διατάξεων της κάθε τάξης αλλά ονειρεύεται πέρα από αυτούς και μέσα από εναλλακτικές διαδρομές. 

Το σχολείο θα στεγαστεί, το παλιό δημοτικό σχολείο του Στειρίου, μετά από παραχώρηση του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και αναμένεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2022, με πιθανότερο σενάριο τον Σεπτέμβριο το 2023.

Με χαρά περιμένουμε να δούμε να επιτυγχάνονται οι στόχοι τους.


Γράφει, η Δήμητρα Παρασχαράκη







 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin