2 Μαΐου 2021

Πανηγυράκι 2021: Θαύμα του Αγίου ή τυχαίο γεγονός;

 



 


Αράχωβα, Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου 2021. Κατά την διάρκεια του εσπερινού και της λειτάνευσης της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, που φέτος ως γνωστόν έπρεπε να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, αποκλειστικά στον περίβολο του ομώνυμου ιερού ναού στην Αράχωβα, ένα από τα ειδικά βλήματα κρότου (τα γνωστά κανόνια) που "πέφτουν" κατά την διάρκεια του τριημέρου εορτασμού, δεν εξεράγει στον αέρα όπως προβλέπεται αλλά  προσγειώθηκε φλεγόμενο στο περίβολο του ναού ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθούσε την ώρα εκείνη την λιτάνευση.


Παρά τις επικρατούσες συνθήκες, υπήρχαν πάρα πολλά άτομα κάθε ηλικίας, και ειδικά παιδιά, την ώρα εκείνη στην αυλή του ναού που συμμετείχαν τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.


Αμέσως, δημιουργήθηκε πανικός και ο κόσμος έτρεξε να απομακρυνθεί από το σημείο γεμάτος αγωνία για να προλάβει τα χειρότερα από μια πιθανή καθυστερημένη έκρηξη του "βλήματος" το οποίο είναι βέβαια κατασκευασμένο για τον σκοπό αυτό. Δεν έχει θραύσματα, αλλά μόνο εκρηκτική ύλη η οποία ενεργοποιείται στον αέρα μετά την έξοδο του βλήματος από το ειδικό κανόνι. 


Στο σημείο μετακινήθηκαν άμεσα και οι παρόντες αστυνομικοί φροντίζοντας να ενημερώσουν και να απομακρύνουν με τάξη όλους τους παριστάμενους ενώ η πομπή της λειτάνευσης βρισκόταν ήδη στον δεύτερο, από τους τρεις, κύκλους γύρω από τον ναό. 


Δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός αλλά χωρίς να διαταραχτεί σε καμία περίπτωση η ακολουθία και πολλοί μίλησαν για θαυμαστό γεγονός και ίσως μια ακόμα "εμφάνιση" του Αφέντη Αι-Γιώργη που ως γνωστόν ποτέ δεν εγκαταλείπει την Αραχωβα και τους κατοίκους της στα δύσκολα.


Δήλωσε άραγε "παρουσία" ο Άγιος για μια ακόμα φορά ή ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονός; 


Τι να πρωτοθυμηθει κάνεις από τις "εμφανίσεις" του Αγίου στην Αράχωβα; Την γερμανική κατοχή και το "μάθημα" στο γερμανικό απόσπασμα; την πτώση του λεωφορείου στο γκρεμό; τα παιδιά που μερικές δεκαετίες πριν άνοιξαν την αποθήκη των ίδιων πυρομαχικών λίγες μέρες πριν το πανηγύρι του και έπαιζαν με αυτά; 


Ο καθένας ας δώσει την δική του ερμηνεία.


Χριστός Ανέστη, βοήθειά μας ο Άγιος, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και καλό πανηγυράκι 2021.!!!


Επιμέλεια : Ευστάθιος  Ρέββας

Φώτο : Λουκάς Παπαλεξανδρής

Ανάδειξη θέματος : E-hani


* ΥΓ: Υπάρχει και σχετικό βίντεο, για το οποίο γίνεται προσπάθεια να δημοσιευθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin