10 Ιανουαρίου 2019

Με ενέργειες του Αντιδημάρχου Διστόμου Γεωργίου Αγγελόπουλου λύνεται το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά κανάλια





Πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα τηλεοπτικά κανάλια αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα το Δίστομο και το Στείρι καθώς μετά από σφοδρή κακοκαιρία υπολειτουργεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που είναι τοποθετημένος στο Ξηροβούνι Διστόμου, με συνέπεια οι πολίτες να έχουν προβλήματα στην λήψη των καναλιών της Digea. Η μελέτη για την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρονικού εξοπλισμού είναι έτοιμη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εδώ και δύο μήνες (όπως είχε υποσχεθεί ο Αντιδήμαρχος), αλλά το έργο κόλλησε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και θα έπρεπε να περιμένουμε την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019 για να προχωρήσει το έργο (δηλαδή μπορεί έξι μήνες μετά, ίσως και περισσότερο)!

Το μεγάλο πρόβλημα όμως λύθηκε μετά από συντονισμένες κινήσεις του Αντιδημάρχου Διστόμου κ. Αγγελόπουλου. Τα λεφτά για την χρηματοδότηση της μελέτης βρέθηκαν από εταιρεία
ανεμογεννητριών που θα αγοράσει τον εξοπλισμό και θα τον κάνει δωρεά στον Δήμο Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας. Στην εν λόγω εταιρεία είναι μέτοχοι και Διστομίτες κάτι που λειτούργησε καταλυτικά στο να γίνουν όλα ταχύτατα. Σημαντικό επίσης είναι να τονίσουμε πως το ποσό των περίπου 24.000 Ευρώ που θα δαπανηθούν από την ιδιωτική εταιρεία για την αγορά του εξοπλισμού θα είναι επιπλέον από αυτά που έχει συμφωνηθεί να δίνει στο Δίστομο και στο Στείρι για κάθε χρόνο λειτουργίας των ανεμογεννητριών.

Τι θα προσφέρει επιπλέον ο καινούριος εξοπλισμός;

Καταρχήν θα έχει πέντε (5) φορές μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής από τον προηγούμενο. Επίσης θα εκπέμπονται και κανάλια τοπικής εμβέλειας όπως το Star Λαμίας, το ΕNA Λάμιας και το Ε Λιβαδειάς. Θα τοποθετηθούν συστήματα προστασίας όπως απομακρυσμένη επανεκκίνηση και παρακολούθηση του εξοπλισμού, θερμαινόμενο πιάτο δορυφορικής λήψης.

Πότε θα τοποθετηθεί ο νέος εξοπλισμός;

Μόλις είναι προσβάσιμος ο δρόμος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις εκπομπής ψηφιακών καναλιών που είναι τοποθετημένα στο Ξηροβούνι Διστόμου.

Τελειώνει όμως εκεί;

Από πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, το θέμα δεν τελειώνει στην αλλαγή και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, αλλά οι άνθρωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας εξετάζουν νέα σημεία μέσα στις τοπικές κοινότητες Διστόμου – Στειρίου όπου θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό και θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά (καθώς το ξεροβούνι δεν είναι εύκολα προ βάσιμο λόγω χιονιού, έχει πολλούς κεραυνούς και συχνές διακοπές ρεύματος).
Blog Widget by LinkWithin