8 Ιανουαρίου 2019

Ποντιακά στα σχολεία!

Τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας θα αρχίσουν να διδάσκουν την ποντιακή γλώσσα

Τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας θα αρχίσουν να διδάσκουν την ποντιακή γλώσσα



Το διδακτικό προσωπικό πολλών σχολείων της πόλης των Σερρών, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία να διδάξουν στα παιδιά την ποντιακή διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας.
Η πρόταση αυτή ανακοινώθηκε ως μέρος ενός συνεχούς εκπαιδευτικού προγράμματος για την προώθηση του Ποντικού Ελληνισμού. Το έργο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.
"Πρόκειται για ένα σοβαρό έργο που προσπαθούμε τώρα να εισαγάγουμε μετά από τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος", δήλωσε ο Ιωάννης Πούλιος, υπάλληλος της αρχικής διευθύνσεως της Serra. "Αυτό είναι το όραμά μας να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, προσπαθώντας να αποφύγουμε την εξαφάνιση αυτής της διάλεκτο".
«Η ποντιακή διάλεκτος είναι πιο κοντά στην αρχαία ελληνική γλώσσα», σημείωσε ο Πούλιος, τονίζοντας την ανεκτίμητη σχέση του με τον κόσμο του παρελθόντος. Σκοπός του έργου είναι να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά παιδιών, να τους διδάξει τον πλούσιο πολιτισμό του Ποντικού Ελληνισμού και τη συμβολή του στην πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας.
Ο αξιωματούχος είπε ότι η πρωτοβουλία υποστηρίζεται επίσης από το Τμήμα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τις εκπαιδευτικές ομάδες του Πόντου. Ωστόσο, πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή:
https://rua.gr

Συντάκτης:





Blog Widget by LinkWithin