13 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου: «Επίσκεψη αντιπροσωπίας από την Ιαπωνία στους Δελφούς».





Στην πόλη των Δελφών φιλοξενήθηκε για τρεις ημέρες αντιπροσωπία από την αδελφοποιημένη πόλη Τόγκα-Νάντο της Ιαπωνίας. Ο Βουλευτής της περιοχής Νάντο κ. Mitsugu Yamabe, εκπρόσωποι του Δήμου, μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής.




Στη τελετή υποδοχής χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Yasu Shimisu ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δελφών κ Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Δελφών κ.Λεωνίδας Σακελλαρίου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Κουμπλή Λέγκα και οι σύμβουλοι της Τ.Κ Δελφών κ. Σωκράτης Κουρελής και κα Κρυσταλλία Κώνστα.




Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων Τόγκα- Δελφών μετρά περίπου τρεις δεκαετίες και οι σχέσεις παραμένουν ισχυρές όλα αυτά τα χρόνια μεανταλλαγές επισκέψεων και σημαντικά οφέλη για τους δυο λαούς. Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasu Shimisu και ο Βουλευτής της περιοχής Νάντο κ. Mitsugu Yamabe απηύθυναν πρόσκληση στους μαθητές του Γυμνασίου Δελφών και στο Δήμο Δελφών για ανταπόδοση της επίσκεψης .



Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τη διευθύντρια του Γυμνασίου Δελφών, κα Ελένη Μαχαίρα καθώς και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Δελφών, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, κα Ασημένια Μισιρλή καθώς και τον κ Αριστοτέλη Ζήσιμο ,υπεύθυνο του εργαστηρίου αγγειοπλαστικής.




------------------------------------------------------------------------------

Από το Γραφείο Τύπου
Blog Widget by LinkWithin