23 Οκτωβρίου 2018

Ανάδειξη και της Αράχωβας, σε παγκόσμιο επίπεδο με 2 διαφορετικές δράσεις, ΕΟΤ και Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Πρεσβεία της Ελλάδας, το Γραφείο ΕΟΤ στο Ισραήλ και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ισραήλ-Ελλάδας παρουσίασαν για 4 ημέρες Στερεαελλαδίτικη κουζίνα με τον Σέφ Ακη Πετρετζίκη με στόχο την προβολή όλων των νομών στην, πολλά υποσχόμενη, αγορά του Ισραήλ για εισροή Εβραίων στην περιφέρεια!

ΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΤΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΛΗ ΚΟΤΣΑΝΟΥ





Η Ήπειρος με σωστή στρατηγική από τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τους Δήμους καθώς και τους Συλλόγους Ξενοδόχων των περιοχών Ιωάννινα, Μέτσοβο και Ζαγοροχώρια κατάφερε σε 3-5 χρόνια να εχει πάρα πολύ κόσμο από όλα τα μέρη του κόσμου και ειδικά από το Ισραήλ!




Έτσι λοιπόν ο Σύλλογος Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας, έδωσε και στο Ισραήλ για άλλη μια φορά το παρόν και έκανε μια παρουσίαση της Αράχωβας, του ΧΚΠ Παρνασσού, της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής σε γκρουπ tour operator που ήταν καλεσμένοι από το Γραφείο του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ!


===============================================================

Η Ελλάδα προωθεί τον χειμερινό τουρισμό στη WTM



Την προώθηση του city break σε συνδυασμό με χειμερινό τουρισμό, και ιδιαίτερα το σκι, θα επιδιώξει η Ελλάδα στην εφετινή διεθνή τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου, στην οποία ο ΕΟΤ σπονσοράρει, για άλλη μια φορά, το Κέντρο Τύπου.

Όλοι ξεχνούν οτι η ελληνική ενδοχώρα αποτελεί μια από τις πιο ορεινές περιοχές στην Ευρώπη και διαθέτει 19 σκι resort, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται κοντά στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, τόνισε η διευθύντρια του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, κ. Έμυ Αναγνωστοπούλου.

Το μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο της χώρας, η Αράχωβα, κοντά στους Δελφούς, διαθέτει πάνω από 20 πίστες σκι.


Όπως η Μύκονος προσελκύει την ποιοτική αγορά το καλοκαίρι, έτσι και η Αράχωβα μπορεί να αποτελέσει τη χειμερινή Μύκονο, δήλωσε η κ. Αναγνωστοπούλου. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Αθήνα για city break, να δαπανήσει 2 ή 3 ημέρες για σκι στον Παρνασσό και να απολαύσει την εκπληκτική γαστρονομία της περιοχής, είπε.

Επιπλέον, η διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων σημαίνει οτι η Ελλάδα διευρύνει τον τουρισμό της τους μήνες στις αρχές και το τέλος του καλοκαιριού, με ένα νέο εύρος δραστηριοτήτων περιπέτειας.

Πολλοί ελληνικοί προορισμοί, όπως η Άνδρος και η Τήνος, εκμεταλλεύονται το ορεινό τους ανάγλυφο προκειμένου να αναπτύξουν και να προβάλλουν περαιτέρω τις περιπατητικές διαδρομές τους, προσελκύοντας επισκέπτες και πέρα της υψηλής σεζόν.

Η αυξημένη διαθεσιμότητα θέσεων σημαίνει οτι η Ελλάδα δεν είναι απλώς καλοκαιρινός προορισμός, αλλά ελκυστική ακόμη και την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, επισήμανε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Στο Ην. Βασίλειο καταγράφεται αύξηση 10,4% των αφίξεων μέχρι σήμερα για το 2018 και 10% αύξηση στις προκρατήσεις για το 2019, είπε.


http://www.tornosnews.gr/foreis/eot/33796-h-ellada-proothei-ton-toyrismo-ski-sth-wtm.html
Blog Widget by LinkWithin