29 Οκτωβρίου 2018

Για δεύτερη φορά μέσα στην 5ετια , παραίτηση τοπικού προέδρου στους Δελφούς.


Με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο fb ανακοινώνει την παραίτησή του
ο Πρόεδρος ΤΚ Δελφών Λεωνίδας Σακελλαρίου:
* Σημειωτέον ότι ο κ. Σακελλαρίου έγινε Πρόεδρος Δελφών μετά την παραίτηση του εκλεγέντος Προέδρου και όλου του Συμβουλίου του αντίπαλου Συνδυασμού, Νίκου Κοντογιάννη, που είναι και ο ιδρυτής του νέου αυτοδιοικητικού οργάνου, της Ένωσης Κοινοτήτων Ελλάδος!

(απόσπασμα)

Αγαπητοί συνδημότες,

 

Σας ενημερώνω πως την Τετάρτη 24/10/2018 έστειλα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου της Τ.Κ. Δελφών στον Δήμαρχο Δελφών για λόγους αξιοπρέπειας, δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται των προσπάθειών του αλλά ποτέ δεν είχα διαπραγματευτεί την αξιοπρέπειά μου.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20/07/2018 έως το Σάββατο 21/07/2018 η Τ.Κ. Δελφών δεν είχε νερό καθώς είχε αδειάσει η κεντρική δεξαμενή λόγω βλάβης του αντλιοστασίου «Κεφαλόβρυσου».
Από τον Ιούνιο του 2016 η Τ.Κ. Δελφών τοποθέτησε δύο καινούργιους πομπούς ειδοποίησης, ένα στο αντλιοστάσιο, ο οποίος ενημέρωνε για τη στάθμη της γεώτρησης και για τυχών διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ο δεύτερος τοποθετήθηκε στην κεντρική δεξαμενή της πόλης των Δελφών, ο οποίος ενημέρωνε για τη στάθμη του νερού και για τυχών διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ο πομπός που ενημέρωνε για τη στάθμη της δεξαμενής ήταν και αυτός που μας ενημέρωνε για τυχών προβλήματα στο αντλιοστάσιο εάν η στάθμη του νερού είχε κατεβεί πέραν του κανονικού.
Στις 26/04/2018 η Δ.Ε.Υ.Α. αφαίρεσε τις κάρτες σύνδεσης από τους πομπούς με το σκεπτικό τοποθέτησης νέων καρτών οι οποίες θα ειδοποιούσαν την Δ.Ε.Υ.Α., τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δελφών και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Δελφών.
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου δέχομαι συνεχόμενες κλήσεις από συνδημότες μου ότι δεν είχαν νερό. Αυτομάτως σπεύδω στο αντλιοστάσιο Δελφών με τον Αντιδήμαρχο κ. Αναγνωστόπουλο και τον πρώην δημοτικό υδραυλικό κ. Στάθη Καϊλόγιαννο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να ενημερώσω την Δ.Ε.Υ.Α..
Όταν εκπρόσωπος της Δ.Ε.Υ.Α. ήρθε στο αντλιοστάσιο Δελφών αντί να κατευθυνθεί προς τη βλάβη αφαίρεσε βιαίως το κλειδί του Προέδρου από την πόρτα του αντλιοστασίου και μου επιτέθηκε λεκτικά.
Εν συνεχεία με την υπόνοια ότι είχε επιδιορθωθεί η βλάβη, κλείδωσε το αντλιοστάσιο και έφυγε με αποτέλεσμα ούτε ο Πρόεδρος ούτε ο Αντιδήμαρχος να έχουν κλειδί.
Η βλάβη τελικά δεν είχε επιδιορθωθεί και έγινε αντιληπτό στις 9:00 μ.μ. όταν εμφανίστηκε άλλος εκπρόσωπος της Δ.Ε.Υ.Α. και εισήλθαμε στον χώρο του αντλιοστασίου τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Δελφών.
Μετά από μερικές ημέρες ο Δήμαρχος Δελφών διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά την έγγραφη αναφορά μου, αναζητώντας ευθύνες για τη βλάβη, την μη λειτουργία των πομπών καθώς και για την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά του υπαλλήλου της Δ.Ε.Υ.Α. ως προς τον Πρόεδρο.
Την ίδια ημέρα έθεσα την παραίτηση μου με αριθμό πρωτοκόλλου 14420/25072018, στον δήμαρχο Δελφών, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή, λόγω το ότι είχε διατάξει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση,διαβεβαιώνοντας με ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

Μετά από τρεις μήνες και συγκεκριμένα 19/10/2018 δημοσιεύεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το πόρισμα της Ε.Δ.Ε., που θα μου επιτρέψετε να την χαρακτηρίσω παρωδία, όπου σαφέστατα δεν αποδίδεται καμία ευθύνη σε κανέναν.
Οι μόνοι τελικά που τιμωρήθηκαν και τιμωρούνται είναι τόσο οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες όσο και οι επισκέπτες των Δελφών.
Επίσης συντηρείται ένα κακό προηγούμενο που δίνει το δικαίωμα στου δημοτικούς υπαλλήλους να συμπεριφέρονται με απρεπή και προσβλητικό τρόπο, τόσο στο Πρόεδρο των Δελφών όσο και στους υπόλοιπους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών.
Ως πρόεδρος των Δελφών τα τρία τελευταία χρόνια προσπάθησα να είμαι δίκαιος και ειλικρινής με τους συνδημότες μου.
Ποτέ μου δεν είδα την καρέκλα του Προέδρου ως άνετη, το αντίθετο θα έλεγα, και δεδομένη...


Δείτε τί αναφέρει για το θέμα στο προσωπικό του προφίλ στο fb ο Δελφιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Χριστόπουλος:



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ...




Δεύτερη παραίτηση προέδρου μέσα σε μια θητεία δημοτικής αρχής και δεν μπορεί παρά αυτό να αποτελεί αιτία προβληματισμού.
Οι δημότες των Δελφών έχουν λάβει γνώση για το τι οδήγησε τον Λεωνίδα Σακελλαρίου σε παραίτηση όπως είχαν λάβει γνώση και για τους λόγους παραίτησης του Νίκου Κοντογιάννη πριν τρία χρόνια.

Το πρόβλημα της 24ωρης διακοπής στην ύδρευση μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν ήταν απαράδεκτο στον τρόπο που δεν αποφεύχθηκε και του πως στην συνέχεια εξελίχθηκε.
Το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε και ανακοινώθηκε πρόσφατα δεν καταλογίζει πρόθεση σε κανέναν. Φυσικό δεν είναι να μην υπάρχει κακή πρόθεση; Αδράνεια ή ελλειπής εκτέλεση καθήκοντος ή ανικανότητα δεν παίζει.....; Ούτε τιμωρείται...;
Η συμπεριφορά υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης στο πρόσωπο του Προέδρου των Δελφών δεν κατακρίθηκε από τους φυσικούς προϊσταμένους ούτε υπήρξαν συνέπειες. Όλα καλώς καμωμένα...
Αν τοποθετήσουμε αυτό το περιστατικό και όλο το γεγονός μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε σε ένα γενικότερο πλαίσιο τότε αυτός που πρώτος δικαιώνεται είναι ο Νίκος Κοντογιάννης με την προ τριετίας παραίτησή του.

Γιατί οι καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα είναι πολλά και οι προσπάθειες που γίνονται για την επίλυσή τους είναι ανεπαρκείς. Οι Δελφοί δεν αξιολογούνται με βάση την ιστορία, τον τουρισμό που προσελκύουν και τα έσοδα που προσφέρουν στα ταμεία του Δήμου.
Κι όταν μας λένε μεγάλα λόγια για την αρχαιότητα και τον πολιτισμό αυτού του τόπου να ξέρουν πως τιμούν τους ιδεατούς Δελφούς και μόνο.
Τους κατοίκους θα τους τιμήσουν όταν ασχοληθούν με την καθημερινότητά τους και τα πρακτικά θέματα που τους απασχολούν ως πολίτες και ως επαγγελματίες. Αλλά αυτό γίνεται στον μικρότερο βαθμό.
Και μπορεί ο Δήμαρχος να έχει τις καλύτερες προθέσεις όμως οι επιλογές του δεν τον δικαιώνουν. Και για τις επιλογές του έχει αυτός την ευθύνη.
Και θα τολμήσω να σημειώσω και το εξής : Όταν όλος ο πλανήτης ακούγοντας το όνομα Δελφοί βάζει το χέρι στην καρδιά, κάποια στελέχη του Δήμου (αιρετοί, μόνιμοι υπάλληλοι ή συμβασιούχοι) κατευθύνουν το χέρι σε άλλο σημείο του σώματος..
Ο Δήμαρχος που θα διορθώσει αυτή την απρέπεια θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία, πρώτα-πρώτα στον εαυτό του...

https://fokidatv.blogspot.com/2018/10/blog-post_70.html
Blog Widget by LinkWithin