5 Σεπτεμβρίου 2018

726 οι επιτυχόντες των Λυκείων της Βοιωτίας




Στις σχολικές μονάδες καταργήθηκε από φέτος η ανάρτηση των ονομάτων των επιτυχόντων, όπως επίσης καταργήθηκε πρόσφατα και η ανάρτηση της αναλυτικής βαθμολογίας των υποψηφίων στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις βάσει του νέου νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, το γνωστό GDPR.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό με απόφαση του υπουργείου Παιδείας οι Διευθυντές των Λυκείων, ανήρτησαν στα σχολεία τους μόνο τους κωδικούς των επιτυχόντων ενώ όσοι είχαν ξεχάσει τον κωδικό του μπορούσε να τον αναζητήσει από το Λύκειο του.
Έτσι λοιπόν φέτος δεν επετράπη η δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιτυχόντων στις τοπικές εφημερίδες, γεγονός που αποτελούσε παράδοση και γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια δεδομένης της εκτίμησης πως στις τοπικές
κοινωνίες η δημοσιοποίηση των ονομάτων στον Τύπο, έπαιζε και ένα θετικό ρόλο, ως ένα είδος αναγνώρισης και επιβράβευσης της προσπάθειας των υποψηφίων, αναμνηστικού αλλά και κίνητρο.
Με τις φετινές εξετάσεις σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, συνολικά εισήχθησαν στα πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές και αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 77.510 υποψήφιοι από τους 104.780 με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει τo 73,97% αγγίζει το ποσοστό των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2018.
ΝΑ σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός είναι θετικότερος σε σχέση με πέρυσι καθώς ο αντίστοιχος για το 2017 ήταν 74.511.
O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 104.780, εκ των οποίων 93.506 από τα ΓΕΛ και 11.274 από τα ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 106.464.
Αναλυτικά, από τους υποψηφίους των ΓΕΛ (ημερήσια και εσπερινά) σχεδόν οκτώ στους δέκα πέτυχαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (από τους 80.044 πέτυχαν οι 63.789, ποσοστό 79,69%).
Από τα ΕΠΑΛ (ημερήσια και εσπερινά), από τους 10.156 υποψηφίους πέτυχαν οι 6.478, ποσοστό της τάξεως του 63,78%.
Το ποσοστό επιτυχίας για όσους έκαναν αίτηση μηχανογραφικού ώστε να εισαχθούν με το 10%, ήταν ένας στους δύο, αφού από τους 14.898 υποψήφιους εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι 7.489 (το 50,27%).
Επίσης από τους συνολικά 63.789 επιτυχόντες των εξετάσεων που προέρχονται από τα ΓΕΛ, οι 44.556 πέρασαν σε πανεπιστήμια -ποσοστό 69,85%- και οι 17.512 σε ΤΕΙ -ποσοστό 27,45%. Αντίστοιχα, από τους 6.478 επιτυχόντες των εξετάσεων που προέρχονται από ΕΠΑΛ, οι 2.008 πέρασαν σε πανεπιστήμια -ποσοστό 31%- και οι 4.184 σε ΤΕΙ -ποσοστό 64,6%.
Το ποσοστό που υπολείπεται και στις δύο περιπτώσεις αφορά τους επιτυχόντες σε στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικές Σχολές, και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ θα γίνουν από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Συγχαρητήρια
Τους επιτυχόντες της Βοιωτίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 συνεχάρη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέκος Καρκάνας.
"Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων της φετεινής χρονιάς έδειξαν πως 81,24% των Βοιωτών μαθητών των Γενικών Λυκείων και 40,68% των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. πέτυχαν τους στόχους τους και εισήχθησαν σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πολλοί δε εξ αυτών αρίστευσαν", επισημαίνει ο κ. ΚΑρκάνας και προσθέτει: "Η Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας τους συγχαίρει από καρδιάς. Τους εύχεται δε καλή πρόοδο από δω και πέρα, να έχουν κουράγιο να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και να παίρνουν τα μαθήματά τους χωρίς καθυστερήσεις, γιατί στοιχίζουν πολλά – ψυχικά και οικονομικά- στους γονείς τους. Να γνωρίζουν δε πως το διάβασμα δεν τέλειωσε εδώ, μάλλον από δω αρχίζει με μεγαλύτερο όμως επιστημονικό ενδιαφέρον".
Καταλήγοντας σημειώνει: "Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στους καθηγητές μας, που συνέβαλλαν στο να γίνουν οι μαθητές τους φοιτητές. Να έχουν τη δύναμη πάντα να αγωνίζονται με την ίδια θέρμη.
Στους γονείς των επιτυχόντων, που και αυτών δικαιώθηκαν οι κόποι και η αγωνία τους ευχόμαστε να χαίρονται και να καμαρώνουν πάντα τα παιδιά τους. Να έχουν δύναμη, γιατί η συμπαράσταση οικονομική και ηθική πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την κατάκτηση του πτυχίου και ακόμη παραπέρα.
Είναι τιμή και καμάρι για τα σχολεία μας και για ολόκληρη τη Βοιωτία που έχει τόσα άξια παιδιά, που πέρα από τις ικανότητες που επέδειξαν, δίνουν με την επιτυχία τους ένα ισχυρό τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον της κοινωνίας μας.
Για τους λίγους μαθητές, που δεν ευοδώθηκαν οι κόποι τους η Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας εύχεται να βρουν το δρόμο τους είτε με επανάληψη της προσπάθειας είτε σε άλλες λεωφόρους ενδιαφέροντός τους".
Πηγή viotianet
Blog Widget by LinkWithin