17 Νοεμβρίου 2015

Δ.Δελφών: Στους καταστηματάρχες το ''μπαλάκι'' για τα αδέσποτα που τρέφονται από σκουπίδια



Στους καταστηματάρχες πετά το "μπαλάκι" ο Δήμος Δελφών, σχετικά με τα αδέσποτα ζώα τα οποία τρέφονται από τους κάδους απορριμμάτων.

Οι καταστηματάρχες βέβαια, όπως και όλοι οι πολίτες ακόμη περιμένουν να αναλάβει ο Δήμος της υποχρεώσεις του και να φανεί με κάποιον τρόπο το αποτέλεσμα στην καθημερινότητα.

Τα αδέσποτα ζώα και κυρίως τα αδέσποτα σκυλιά έχουν αυξηθεί στις πόλεις της Άμφισσας και την Ιτέας και δημιουργούν άσχημες συνθήκες για τους κατοίκους, τόσο σε θέματα υγιεινής (διάσπαρτα περιττώματα και σκόρπιες ζωοτροφές από δήθεν φιλόζωους) αλλά και σε θέματα ασφαλειας, καθώς τα περισσότερα κινούνται σε αγέλες και αρκετές φορές τρομάζουν (ή και επιτίθενται) στους περαστικούς.

Το AmfissaPress έχει δεχθεί επανειλημμένως παράπονα από αναγνώστες για το θέμα των αδέσποτων και παρακολουθούμε το θέμα, απορρίπτοντας τις ακραίες και παράνομες συμπεριφορές.



Το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Δελφών

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι σφαγείων, κρεοπωλείων, κατασκηνώσεων, καταστημάτων διάθεσης τροφίμων, εγκαταστάσεων μαζικής εστίασης και γενικά χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή της πρόσβασης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα απορρίμματα των εγκαταστάσεών τους. (παρ.1 άρθρο 11 Ν.4039/2012)

Αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων του Ν.4039/12 είναι τα όργανα που τις διαπιστώνουν κατά την άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων τους και συγκεκριμένα οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, των Τελωνείων, των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ), του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων. (περίπτ. ιδ' του άρθρου 1 του Ν.4039/12, όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτ. β' της παρ.1 του άρθρου 46 του Ν.4235/14.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος &
Πολιτικής Προστασίας

Μαρία Ζ.Ανδρεοπούλου


http://www.amfissapress.gr/index.php/enimerosi/topiki-epikairotita-link/topic-news/15261-d-delfon-stous-katastimatarxes-to-mpalaki-gia-ta-adespota-pou-trefontai-apo-skoupidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin