28 Νοεμβρίου 2015

Μειώσεις εισφορών στον ΟΑΕΕ για 750.000 ασφαλισμένους





Ανάσα για χιλιάδες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
- Από 150 ευρώ/μήνα τα ποσά και έξτρα εισφορά ανάλογα με το εισόδημα του ασφαλισμένου.
- Μειώνονται οι ασφαλιστικές κατηγορίες από 14 σε 4.
- Απίστευτο παρασκήνιο για τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων στο Ασφαλιστικό
- Όλοι βλέπουν γενικές μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις


Αλλάζουν όλα στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ με τις εισφορές ουσιαστικά να συνδέονται με το εισόδημα και να μειώνονται σημαντικά για μεγάλο μέρος των 750.000 ασφαλισμένων του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ...“Ελεύθερος Τύπος” μπαίνει πλέον κατώτατο όριο στα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης το οποίο θα ξεκινάει από τα 150 με 200 ευρώ και από 'κει και πέρα οι εισφορές θα συνδέονται με το εισόδημα του κάθε ασφαλισμένου.
Ουσιαστικά και με τον μέσο όρο των ασφαλισμένων στον ΟΠΑΕΕ να δηλώνουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ τον χρόνο η αλλαγή στις εισφορές θα σημάνει μια μείωση της τάξης των 400 ευρώ.
Η ελάχιστη εισφορά των 150 ως 200 ευρώ το μήνα θα παρέχει σε όλους πλήρη κάλυψη για σένταξη και περίθαλψη και από εκεί και πάνω το ποσό που θα πληρώνουν θα καθορίζεται από το εισόδημα που δηλώνεται στην εφορία.
Παράλληλα όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει κατάργηση των σημερινών 14 διαφορετικών ασφαλιστικών κατηγοριών οι οποίες με το νέο σύστημα θα περιοριστούν σε τρεις με τέσσερις το πολύ.
Το παζάρι του Ασφαλιστικού

Η κυβέρνηση επί της ουσίας φαίνεται πως έχει βρει τα ισοδύναμα για την κάλυψη περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ για το Ασφαλιστικό. Εκεί αναζητά τη συναίνεση των άλλων πολιτικών κομμάτων.

Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση της κυβέρνησης τότε οι περικοπές των επικουρικών περιορίζονται στα 150 εκατ. ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χαμηλές επικουρικές γλιτώνουν το “κούρεμα”, οι υψηλές υφίστανται ένα σχετικά γενναίο περιορισμό, ενώ στις μεσαίες οι απώλειες προσδιορίζονται από 5 ως 25 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το ύψος τους.
Όλα αυτά βέβαια έχουν την προϋπόθεση να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της κυβέρνησης και από τους δανειστές, οι οποίοι θεωρείται δεδομένο ότι θα βάλουν εμπόδια στην αύξηση των εισφορών με στόχο τις μικρότερες μειώσεις στις συντάξεις.

newsit
e-sterea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin