23 Νοεμβρίου 2015

Για παράταση συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα δεσμεύεται ο Χρ. Βερναρδάκης




Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, στα σχέδια του υπουργείου είναι και η απελευθέρωση των προσλήψεων σε τομείς δημοσίων υπηρεσιών και ΟΤΑ που λειτουργούν με ανταποδοτικά τέλη (π.χ. καθαριότητα) και σε κερδοφόρα ΝΠΙΔ, στα πρότυπα του ΕΟΦ (φωτ. αρχείου).



Για παράταση ενός χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην καθαριότητα δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά τη συνάντησή του με συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Πρόκειται για περίπου 4.000 εργαζόμενους στην καθαριότητα κτηρίων δημοσίων υπηρεσιών, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ και στην αποκομιδή απορριμμάτων των δήμων, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 με τον «νόμο Κατρούγκαλου», ενώ ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε για εκ νέου ανανέωση έως τα τέλη του 2016.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ακόμα ότι άμεσα θα μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με προσωρινούς πίνακες, ενώ έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και θα δρομολογηθεί και η απορρόφηση των επιτυχόντων των διαγωνισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, στα σχέδια του υπουργείου είναι και η απελευθέρωση των προσλήψεων σε τομείς δημοσίων υπηρεσιών και ΟΤΑ που λειτουργούν με ανταποδοτικά τέλη (π.χ. καθαριότητα) και σε κερδοφόρα ΝΠΙΔ, στα πρότυπα του ΕΟΦ.

Ερωτηθείς από συνδικαλιστές εάν έχει τεθεί ξανά στο τραπέζι το ζήτημα του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων, απάντησε αρνητικά σημειώνοντας πως τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin