23 Νοεμβρίου 2015

Η Αράχωβα και ο Δήμος Δ.Α.Α. στολίζεται εν μέσω αντιδράσεων....





Με νέο στολισμό αναμένεται φέτος  να υποδεχθεί η ΑΡΑΧΩΒΑ τους δεκάδες  χιλιάδες επισκέπτες της, καθόλη την διάρκεια των εορτών αλλά και το διάστημα πριν και μετά από αυτές.


Ο νέος στολισμός αναμένεται να παραλειφθεί σε λίγες ημέρες και μαζί με ένα ακόμη μέρος του στολισμού που έχει ήδη τοποθετηθεί, θα τεθεί σε λειτουργία από τις 1 Δεκεμβρίου.



Η κίνηση στο νο 1 χειμερινό προορισμό της Ελλάδας, αναμένεται  και φέτος να κυμανθεί σε υψηλά νούμερα και αναλόγως των καιρικών συνθηκών , ίσως ξεπεράσει και κάθε προηγούμενο .
Τα νέα εντυπωσιακά  έργα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού,



 που όπως όλα δείχνουν , ότι  βαίνουν προς ολοκλήρωση



αλλά και η  υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών που παρέχει η πόλη της Αράχωβας και που απευθύνεται σε πολίτες οποιασδήποτε κοινωνικής τάξης, καθιστά την περιοχή μας , να "παίζει εκτός συναγωνισμού" και κάθε χρόνο να γίνεται ο αγαπημένος προορισμός   των περισσοτέρων.

Βεβαίως και χωρίς την απαραίτητη χιονόπτωση, η ΑΡΑΧΩΒΑ ήδη δουλεύει από αρχές Οκτωβρίου.
Οι πολλές επιλογές που έχει ο επισκέπτης της Αράχωβας, καθιστά αδύνατο να προλάβει  να ικανοποιήσει την κάθε επιθυμία του.
Οι βόλτες στα δαιδαλώδη πλακόστρωτα  στενάκια της Αράχωβας, η επίσκεψη στον βράχο της ώρας και στο Λαογραφικό Μουσείο ,



που σε τακτά χρονικά διαστήματα ανανεώνεται με νέες εκθέσεις αλλά και με νέα εκθέματα,  η ανάβαση από τα σκαλάκια  στον Άγιο Γεώργιο


 με την εντυπωσιακή του ιστορία τόσο ως Αγίου όσο  και ως προστάτη της Αράχωβας , καθιστούν την Αράχωβα,
επισκέψιμη παντός καιρού και αγαπημένη των περισσοτέρων.



Δεν ξεχνάμε να σημειώσουμε ότι στον προαύλιο  χώρο της εκκλησίας  του Αγίου Γεωργίου,σώζονται κανόνια  που χρησιμοποιήθηκαν στις μάχες της Αράχωβας καθώς  και η προτομή του Καραϊσκάκη.




Αρκετός κόσμος επισκέπτεται την Βυζαντινή και ανακαινισμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη , στην οποία υπάρχουν σπάνιες τοιχογραφίες αλλά και πηγάδι εντός του Ναού.

Οι επιχειρήσεις της περιοχής, εξυπηρετούν τους επισκέπτες με εξαιρετικές  παροχές και τιμές για όλα τα βαλάντια.Σε όλες αυτές τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ο πελάτης εξυπηρετείτε κατά κόρον από άτομα της ευρύτερης περιοχής. Αραχωβίτες, Διστομίτες , λοιποί Βοιωτείς αλλά και Φωκείς βρίσκουν εργασία στις δεκάδες αυτές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί  ενδεικτικά  ότι κάποιος επισκέπτης των Χριστουγέννων , μπορεί να πληρώσει  δωμάτιο από 50 ευρώ  μέχρι όσο αντέχει οικονομικά  . Αυτό καθιστά την Αράχωβα, το Λιβάδι και το Ζεμενό, προσιτές περιοχές.

Μιας και ανέφερα το όνομα Λιβάδι




 και Ζεμενό,



αξίζει να αναφερθούμε και σε αυτές τις περιοχές που από μόνες τους εξυπηρετούν τόσο κόσμο σε μικρό χρονικό διάστημα, που δεν εξυπηρετούν γειτονικές περιοχές όλο τον χρόνο !!

Συμπληρώνουν εφάμιλλα την περιοχή της Αράχωβας, με τις γνωστές σε όλους μας επιχειρήσεις τους αλλά και με την μαγευτική και  απέραντου φυσικού κάλλους ομορφιάς τους.

Στις περιοχές αυτές , πριν την εποχή της οικονομικής κρίσης , οικοδομήθηκαν εκατοντάδες κατοικίες, άλλες  μεμονωμένες  και  άλλες σε συγκροτήματα κατοικιών. Έκαναν την "εμφάνιση τους"  βίλες, επαύλεις  αλλά και απλές κατοικίες που ικανοποιούσαν από έναν εφοπλιστή μέχρι και έναν μέσο πολίτη που ήθελε την εξοχική του κατοικία στην περιοχή. Η οικονομική άνθηση της περιοχής έχει επέλθει οριστικά και αμετάκλητα για την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού.

Ο επισκέπτης της Αράχωβας και του Παρνασσού, είναι ένας πιθανός  επισκέπτης ολόκληρου του Δήμου μας αλλά και του γειτονικού Δήμου Δελφών, με το Μουσείο των Δελφών σαν μια πρωταρχική επιλογή.



Οι περιοχές του Οσίου Λουκά, του  Μαρτυρικού  Διστόμου με το Μαυσωλείο






και το Μουσείο θυμάτων Ναζισμού



,που εξελίσσεται σε  ανερχόμενο προορισμό λόγω των εγκληματικών γεγονότων της Ναζιστικής θηριωδίας , αλλά και τα παραλιακά μέρη με τα ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ της ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ και την ΑΝΤΙΚΥΡΑ





και το πολυεκθεματικό   χώρο της ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑΣ,






 αλλά και τις παραλίες της περιοχής με την γαλάζια σημαία του Αγίου Ισιδώρου



,συμπληρώνουν τις πιθανές αποδράσεις του επισκέπτη μας. Μοναδικό στην Ελλάδα





 και το εργοστάσιο του Αλουμινίου , μη επισκέψιμο κατά ώρας, λόγω της βαριάς βιομηχανίας.
Πολύ δυνατά πακέτα θα έλεγε ένας tour operator αλλά δυστυχώς μη συντονισμένα από την δημοτική αρχή , παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της . Έτσι ο απλός πολίτης διοργανώνει μόνος του τις αποδράσεις αυτές.
Εντωμεταξύ -μιας και αναφέρομαι στην δημοτική αρχή- οι υπεύθυνοι του Δήμου , στολίζουν φέτος μετά από καιρό και την Μαρτυρική περιοχή του Διστόμου με νέο εορταστικό  στολισμό.






 Τόσα χρόνια οι παλιές ηγεσίες του τόπου , εξαντλούσαν όλα τα κονδύλια για τις εκδηλώσεις μνήμης των 218 σφαγιασθέντων  από τα Ναζιστικά στρατεύματα και η περιοχή του Διστόμου, έμοιαζε ότι πενθούσε όλο τον χρόνο , μη έχοντας δώσει ποτέ μια εορταστική νότα στους κατοίκους της.



Επανέρχοντας στην Βασίλισσα του Χειμώνα , την Αράχωβα, το τελευταίο καιρό, κατά κύριο λόγο κυβερνητικοί  πολιτικοί  κατώτερων περιστάσεων, ανεπαρκείς και προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, συνεπικουρούμενοι από υπηρεσιακούς φορείς ιδίων κλάδων και περιστάσεων, εξαφανισμένους τοπικούς άρχοντες που μοναδικό τους σκοπό είχαν την εκλογή τους στα  αξιώματα της πολιτικής σκηνής του τόπου,αλλά και περιφερειακούς παράγοντες οι οποίοι ως πανελληνίως γνωστό φαινόμενο,  είναι μόνο για τους γάμους και τα πανηγύρια, έβαλαν στο μάτι -και αυτοί- την καταστρατήγηση και την επιβολή αναρχίας ,όλου αυτού του μαγευτικού προορισμού , καταργώντας το αστυνομικό τμήμα Αράχωβας.




Ένα αστυνομικό τμήμα που βεβαίως δεν είναι το ΔΥΝΑΤΟ αστυνομικό τμήμα, αλλά που προσπαθεί , σε συνεργασία με τους πολίτες και τους επαγγελματικούς συλλόγους της περιοχής, να αστυνομεύει με τους 6 εναπομείναντες αστυνομικούς τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της ΑΡΑΧΩΒΑΣ και του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ. Όταν μόνο ο ΑΔΩΝΙΣ πέρυσι στον ΕΛΑΤΟ ήθελε τρεις αστυνομικούς  από τα αστυνομικά τμήματα της γειτονικής περιοχής για ιδία φύλαξη ,σκεφτείτε τι μπορούν να κάνουν έξι αστυνομικοί σε μια τέτοια περιοχή...

Παρόλο αυτά οι άνθρωποι -αστυνομικοί , των 700 ευρώ , αστυνομεύουν την περιοχή μας, με οποιαδήποτε ατέλεια ή και υπερπροσπάθεια  χαρακτηρίζει το αστυνομικό σώμα.

Σύλλογοι της Αράχωβας,





ετοιμάζουν μια σκληρή ανακοίνωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την ηγεσία του αστυνομικού σώματος αλλά και της περιπαίουσας πολιτικής που ασκείται στον τόπο μας από την κυβέρνηση. Όσον αφορά και τα κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα στελέχη της Βοιωτίας και της Περιφέρειας,



 είπα και πιο πάνω ότι είναι μόνο για τα πανηγύρια και μάλιστα και εκεί έρχονται στον μέσον της περιφοράς της εικόνας..

Οι ευθύνες βεβαίως βαρύνουν τόσο την νυν δημοτική αρχή όσο και την προηγούμενη




που ενώ άκουγαν τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα, σφύριζαν αδιάφορα στις ταβέρνες  της περιοχής μας , τρατάροντας φορμαέλες και αφτιασίδωτη ομορφιά αλλά και τσίπουρο Αράχωβας τους ανεκδιήγητους περιφερειακούς, υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Η δωρεάν παραχώρηση κτηρίου για την στέγαση του Α.Τ. Αράχωβας, ήρθε την ώρα που έπρεπε αλλά από μόνο του το παραχωρητήριο αυτό, δεν κατέστη δυνατό να παίξει τον καταλυτικό ρόλο.
Άραγε προσκομίστηκε εγκαίρως στον αρμόδιο γραφειοκράτη παράγοντα του υπουργείου το χαρτί της κυρίας Τούλας , υπογεγραμμένο από 20 πολίτες του τόπου μας, έμεινε κάπου στα συρτάρια της περιοχής μας;
Το σενάριο της επόμενης ημέρας , βρίσκει την περιοχή της Αράχωβας και του Παρνασού, στην καλύτερη των περιπτώσεων με αστυνομικό σταθμό , στελεχωμένο με 2 άτομα και με έδρα το πνευματικό κέντρο νεότητας της Αράχωβας.  Πάτερ Κων/νε το μάθατε αυτό ;




Στο χειρότερο σενάριο , περιπολικό της τροχαίας Λιβαδειάς, θα έρθει για καφεδάκι τα Χριστούγεννα, στον πολυσύχναστο δρόμο της Αράχωβας





 και για να κόψει την Βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά. Οι selfie και τα tsek in όσο και η προσθήκη ετικετών στο facebook  με αστυνομικούς ως πρωτότυπο φαινόμενο επιβάλλονται !!!!!


Μακάρι να δούμε στις εναπομείνουσες 20 ημέρες, να αλλάζει  άρδην το σκηνικό αλλά οι ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ κρατούν μικρό καλάθι (με ντομάτες σάπιες για πάσα ενδεχόμενο) και τρέχουν να προμηθευτούν κινητά για τις selfie !!!

Είμαστε μια μαγική περιοχή και θα αγωνιζόμαστε για την ευημερία μας. 
 Καλή σας συνέχεια !!!


**Οι φωτογραφίες ανήκουν σε φίλους του fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin