28 Ιουλίου 2015

ΑΞΙΟΣ! ο νέος Διάκονος της Μητροπόλεως Ιλίου π. Ιωάννης Ράπτης

Παρουσία εκατοντάδων Αραχωβιτών και ενοριτών του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην Ανάκασα του Δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής, τελέσθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου η Χειροτονία εις Διάκονον του Αραχωβίτη και καλλικέλαδου πατρός Ιωάννου Ράπτη. Με ιδιαίτερη χαρά ο Οικείος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χειροτόνησε τον νέον διάκονον και εξήρε το ήθος και την ταπείνωση του νέου μέλους της διοικούσης εκκλησίας.

Απο νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, ο πανηγυρίζων ομώνυμος ιερός ναός στην Ανάκασα του Δήμου Αγίων Αναργύρων πλημύρισε από εκατοντάδες πιστών και επισκεπτών που μετέβησαν εν μέσω καύσωνος για να βροντοφωνάξουν το ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ να χαρούν και να συγχαρούν τον νέο Διάκονο της  Μητροπόλεως Ιλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή της χειροτονίας συλλειτούργησε και ο π. Κων/νος Χαιρόπουλος της Αράχωβας καθώς παρέστησαν ο Δήμαρχος ΔΑΑ κ. Γεωργακός, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιαννέλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Αλμπάνης εν μέσω πολλών Αραχωβιτών και φίλων του πατρός (πλέον) Ιωάννη!

Ο νέος Διάκονος φανερά συγκινημένος και περιχαρής, χαιρέτησε και ασπάθηκε έναν-έναν στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας φίλους και γνωστούς μοιράζοντας ως ευλογία μια εικονίτσα του προστάτη του, Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εις ανάμνησην του γεγονότος.

Παρακολουθήστε στο τέλος του άρθρου τον συγκινητικό λόγου του νεοχειροτονηθέντος ιεροδιακόνου καθώς και την τελετή της χειροτονίας με την καλίφωνη και συγκινητική πρώτη εκφώνηση του πατρός Ιωάννη.

Μετά την τελετή, ακολούθησε το καθιερωμένο τραπέζι όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές με τον νέο διάκονο και την αγαπητή οικογένειά του.

Ο π. Ιωάννης, θα διακονεί πλέον στον Ιερό Ναό της χειροτονίας του αλλά και όπου του ζητηθεί από την Μητρόπολη Ιλίου, αμισθί. Επίσης, θα συνεχίσει να εργάζεται και στον ιδιωτικό τομέα ως τεχνολόγος τροφίμων λόγω του ιδιότυπου πλεόν κανονισμού μισθοδοσίας των κληρικών της Ελλάδος.



ο συγκινητικός Χειροτονητήριος λόγος του π. Ιωάννη

η τελετή της Χειροτονίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Να ευχηθούμε κα εμείς με την σειρά μας, ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ, υγεία, μακροημέρευση και δύναμη παρά Θεώ στην διακονία του και να μας θυμάται πάντα στις προσευχές του.

Τέλος, να ενώσουμε την φωνή μας με τους πολλούς, που ζητούν να δούμε σύντομα τον π. Ιωάννη ως διάκονο στις εκκλησιές του χωριού μας με κάποια ευκαιρία, για να έχουν και οι υπόλοιποι Αραχωβίτες που δεν κατάφεραν να μεταβούν στην Αθήνα την ημέρα της χειροτονίας του, την ευκαιρία να του ευχηθούν από κοντά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin