2 Ιουλίου 2015

ΔΤ_Βερολίνο_κινητοποιήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς παρευρέθηκε και μίλησε σε απεργιακή συγκέντρωση νοσηλευτριών και νοσηλευτών που εργάζονται στο “Charité”, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Βερολίνου και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Ευρώπη, με 13.100 εργαζόμενους που το τοποθετούν στους μεγαλύτερους εργοδότες του Βερολίνου.



Το αίτημα των απεργών ήταν «Θέλουμε κοινωνικό κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη από το Βερολίνο μέχρι την Αθήνα». Ο Γ. Σταθάς επεσήμανε ότι «Θέλουμε μια Ευρώπη που να υπηρετεί τους λαούς και όχι τις τράπεζες και τις πολυεθνικές. Μια Ευρώπη Δημοκρατική, Αλληλέγγυη, με Κοινωνική Δικαιοσύνη. Διαπιστώνουμε ότι ο τομέας της Υγείας βάλλεται σε όλη την Ευρώπη, είτε βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία. Στόχος των εφαρμοζόμενων πολιτικών λιτότητας της ΕΕ και ΕΚΤ είναι να συρρικνωθεί το κοινωνικό κράτος. Λέμε ‘ΟΧΙ’ στις εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας της ΕΕ και της ΕΚΤ.»






Στη συνέχεια, πανό διαμαρτυρίας άπλωσαν μπροστά από τη Γερμανική Βουλή ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και η βουλευτής του Die Linke, Christine Buchholz, μαζί με Γερμανούς αντιφασίστες και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ζητώντας δικαίωση για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη καταβολή όλων των οφειλών προς την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας το Die Linke διοργάνωσε συζήτηση με θέμα την κρίση στην Ελλάδα αλλά και το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων με τη συμμετοχή του Γ. Σταθά, των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke, Ulla Jelpke και Heike Hänsel, Γερμανούς αντιφασίστες και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο Γ. Σταθάς, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές στη Γερμανία, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, που αγωνίζονται για τη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς και την αποπληρωμή από τη Γερμανία του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, εν αντιθέσει με κάποιους Έλληνες πολιτικούς που προσπαθούν να θέσουν προσκόμματα τόσο στον αγώνα δικαίωσης των θυμάτων του ναζισμού όσο και στη διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων.»

Επίσης, ο Γ. Σταθάς
μετέφερε χαιρετισμό της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών κας Ζωής Κωνσταντοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin