17 Ιουνίου 2015

H Λιβαδειά έδρα των μεταπτυχιακών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Στερεά Ελλάδα



Την έγκριση της λειτουργίας του αυτοχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» της στην Στερεά Ελλάδα, με έδρα την Λιβαδειά αποφάσισε η Δ.Ε. της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ελήφθη μετά από εισήγηση του προέδρου της Σαράντου Ψυχάρη στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου, την Δευτέρα το μεσημέρι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ήδη έχουν αρχίσει οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης ενώ είχε προηγηθεί από τις 5 Ιουνίου σχετικό αίτημα της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου.

«Ομόφωνα η ΔΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποφάσισε την δημιουργία παραρτήματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά για την λειτουργία δύο σημαντικών ετήσιων μεταπτυχιακών τμημάτων. Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε επάξια να τα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ξεκινήσει η λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο», τόνισε η Γ. Πούλου.

Όπως έκανε γνωστό σε πρώτη φάση θα φιλοξενηθούν στο κτήριο που στέγαζε τη σχολή του πανεπιστήμιου Στερεάς που καταργήθηκε δεδομένου οτι υπάρχουν οι υποδομές.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο «η Βοιωτία και η Περιφέρεια πρέπει να αγκαλιάσει αυτά τα τμήματα για τα οποία ήδη με την σχετική ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον».

Να σημειωθεί πως αντίστοιχα τμήματα δεν υπάρχουν στη Στερεά και οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να μετακινηθούν στην Αθήνα ή τον Βόλο.

Το κάθε τμήμα θα έχει περίπου 40 άτομα ενώ αργότερα είναι πιθανό να λειτουργήσει και τρίτο μεταπτυχιακό.

Παράλληλα η κ. Πούλου ξεκαθάρισε οτι η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει οτι ο Δήμος Λεβαδέων παραιτείται από την διεκδίκηση σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κάτι που θα τεθεί όταν συζητηθεί ο νέος σχεδιασμός για όλη τη χώρα.

Δεν σημαίνει επίσης οτι εγκαταλείπεται και ο σχεδιασμός για την στέγαση του δημοτικού καταστήματος στο κτήριο του πρώην πνευματικού κέντρου.

«Δεν εγκαταλείπουμε ούτε το σχέδιο για τη στέγαση του Δημαρχείου στο συγκεκριμένο κτήριο. Το αξιοποιούμε με τον τρόπο αυτό μέχρι να ωριμάσουν οι σχεδιασμοί και οι μελέτες που έχουμε ξεκινήσει ως δήμος με εξωτερικούς συνεργάτες και ειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων και στη συνέχεια να ενταχτούν. για την διαδικασία αυτή απαιτούνται περίπου δυο χρόνια. Άρα σε πρώτη φάση το κτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μεταπτυχιακά και στη συνέχεια υπάρχει κτηριακό απόθεμα για να επιλεγεί το κατάλληλο για την στέγαση των μεταπτυχιακών», κατέληξε η Γιώτα Πούλου.

viotianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin