6 Ιανουαρίου 2015

Πρόωρο τέλος στην υπόσχεση για επέκταση του Προαστιακού σε Βοιωτία και Φθιώτιδα



Γιάννης Καράμπελας: “Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαψεύδεται από το ίδιο το υπουργείο του. Δεν πρόκειται να εξεταστεί η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα πριν το 2016”


Στις 14.11.2014 και μετά από ανακοινώσεις πολιτικών παραγόντων του νομού Βοιωτίας για τη δέσμευσή του υπουργού Μεταφορών, να ολοκληρωθεί η επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου μέχρι την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, έως τον Ιούνιο του 2015, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας και η βουλευτής Φθιώτιδας, κα Ελένη Μακρή – Θεοδώρου είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό, ζητώντας του ν’ αποσαφηνίσει την κατάσταση.

Πριν λίγες μέρες το υπουργείο απάντησε εγγράφως στην ερώτηση των δύο βουλευτών, ενημερώνοντάς τους ότι για να μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα ηλεκτροκίνησης από το σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα μέχρι το σταθμό Λειανοκλαδίου, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2016.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως όχι μόνο δεν θα ολοκληρωθεί η επέκταση του προαστιακού μέχρι το πρώτο 6μηνο του 2015, αλλά δεν θα εξεταστεί καν μέσα στο επόμενο 12μηνο.


Οι κοινοβουλευτικοί που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στον κ. Χρυσοχοΐδη πρέπει να λάβουν θέση άμεσα.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Υποψήφιος βουλευτής Ν. Βοιωτίας
Φίλωνος 16, 32100 Λιβαδειά



Λιβαδειά 06.01.2014

Blog Widget by LinkWithin