6 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ . Γράφει ο Ι. Τσιαμπάς – Ρουμελιώτης





ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:2/1/2015
 
Ολοι μας ακούμε τους συμπολιτες μας να αυτοκατηγορούνται ότι τάχα είμαστε,σαν λαός, δήξοι και πήξοι. Χρησιμοποιούμε επίθετα άσχημα, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι με τον αυτοσαρκασμό σταματάμε να σκεπτόμαστε για να εντοπισουμε το αρχικό πρόβλημα και τη Σωστή Λύση.
Όταν ένας πολίτης έχει αυτοκαταδικάσει τον εαυτό του, στην πραγματικότητα τον οδηγεί στην καταστροφή. Και επειδή ο λαός είναι ένα σύνολο πολιτών, τότε ολόκληρος ο λαός αυτοκαταδικάζεται και αυτοκαταστρέφεται. Όμως ο σωστός πολίτης έχει χρέος προς τον εαυτό του και προς τους συμπολίτες του να οριοθετεί την καταδίκη απ΄την αθώωση, την αποτυχία απ΄την επιτυχία.
Ελεγε ο Κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος: για να είναι μια κοινωνία ευτυχισμένη θα πρέπει οι πόλεις που την συναποτελούν να είναι ευτυχισμένες. Για να είναι οι πολεις ευτυχισμένες θα πρέπει οι οικογένειες που την κατοικούν να είναι ευτυχισμένες. Για να είναι οι οικογένειες ευτυχισμένες θα πρέπει τα μέλη τους (άτομα) να είναι ευτυχισμένα. Για να είναι τα άτομα ευτυχισμένα θα πρέπει να είναι Μορφωμένα. Για να είναι τα άτομα μορφωμένα θα πρέπει να αγαπούν την εργασία (εργασιόφιλα).
Επειδή έχουμε αρκετή εμπειρία στη ζωή μπορούμε αβίαστα να ισχυριστούμε: η Ελληνική παιδεία δεν καθιστά τους Ελληνες πολίτες εργασιόφιλους, άρα δεν τους καθιστά φίλους (εραστές) της ευτυχίας.
Θα προσθέσω μια ρήση του Χριστόφορου Κατσάμπα, ιδρυτή της Πειραϊκής-Πατραϊκής, ο οποίος έφυγε απ την γενέτειρα του, τον Ασπρόπυργο Ευρυτανίας,νεότατος, πάμφτωχος, αλλά εργασιόφιλος. Πήγε στην Πάτρα και έπιασε δουλειά στην επιχείρηση του Μαραγκόπουλου «ΕΡΙΟΜΑΡ». Ελεγε: ο άνθρωπος θα πρέπει να γίνεται «δούλος της εργασίας του, διαφορετικά θα γίνεται δούλος των ανθρώπων».Αυτό ακριβώς συνιστά την «εργασιοφιλία». Για την ιστορία θα προσθέσουμε ότι ο Μαραγκόπουλος τον πρόσεξε και τον έκανε συνέταιρο, δημιουργώντας την «ΠΑΤΡΑΪΚΗ», η οποία μετεξελίχτηκε σε «ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΕΤΡΑΪΚΗ», που έγινε παγκόσμια γνωστή. Όμως αργότερα ήρθαν στην εξουσία οι εχθροί της εργασιοφιλίας και την οδήγησαν στο κλείσιμο.
Γιατί όμως η Ελληνική παιδεία δεν καθιστά τους Ελληνες εργασιόφιλους; Γιατί απλά είναι κρατικοδίαιτη και μονοπωλιακή. Είναι ντροπή για την Ελλάδα,που υποτίθεται είναι δυτική και φιλελεύθερη,να έχει κρατικοδίαιτα και μονοπωλιακά πανεπιστήμια,σταλινικού τύπου.
Το λέμε και το τονίζουμε. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνέλθει, να γίνει ανταγωνιστική και να οδηγηθεί σε οικονομική άνθηση,με κρατικοδίαιτα και μονοπωλιακά πανεπιστήμια. Ακόμη και ο Μάρξ έχει πεί:τα χειρότερα μονοπώλια είναι τα κρατικά.»
Με τις σκέψεις αυτές καταλογίζουμε αποκλειστικούς υπεύθυνους για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στις εκλογές, και την αναστολή (ελπίζουμε προσωρινή)αναθεώρηση του Συντάγματος. Ολοι αυτοί, οι τόσοι λίγοι αλλά με τόσο μεγάλη εξουσία, είναι αυτοί που έχουν σπείρει στους Ελληνες πολίτες, με τον καθημερινό πολιτικό τους λόγο, τη σύγχυση, την απογοήτευση, την ανεργία, τη μετανάστευση (εσωτερική και εξωτερική), την περιφερειακή υπανάπτυξη, την ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΙΚΗ.
Ευτυχώς που τα δύο κόμματα που ουσιαστικά έβγαλαν τη χώρα απ΄τα πρόθυρα της πτώχευσης, το έχουν καταλάβει και το δρομολογούν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Στις επικείμενες εκλογές απαιτείται συσπείρωση ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. «ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ» Όχι «κόλποις». Αυτοί που πιστεύουν ότι τα αγαθά κόλποις κτώνται έφεραν την φτώχεια στην Ελλάδα. Αν είχαν γεναιότητα θ΄αναγνώριζαν τη δική τους συμμετοχή στην «ευθύνη» και θα προσπαθούσαν, ενωμένοι με όλους, να διορθώσουν τα λάθη. Αλλά δεν έχουν. Οραματίζονται την κομματική τους ιδιοτέλεια. Θα τους αφήσουμε; Ας απαντήσουμε όλοι μαζι: ΟΧΙ.

Με τιμή


Ι. Τσιαμπάς – Ρουμελιώτης

Εκδότης – Δ/ντής

Η… ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Μηνιαία Επενδυτική, Αναπτυξιακή & Οικονομική Εφημερίδα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
      ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Ι.Α.ΤΣΙΑΜΠΑΣ-ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΕΔΡΑ: ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ  ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25  Τ.Κ. 122 41  ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΗΛ/FAX: 210 5624 982  ΚΙΝΗΤΟ: 6944 721437

Blog Widget by LinkWithin