22 Οκτωβρίου 2014

Ειδικό Σχολείο στη Χαιρώνεια από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο



Την λειτουργία Ειδικού Σχολείου στη Χαιρώνεια (που έχει ιδρυθεί από το 2003) προωθούν η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο Δήμος Λεβαδέων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας δίνοντας έτσι λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στη Θήβα όπου μέχρι σήμερα λειτουργεί το μοναδικό Ειδικό Σχολείο στο νομό.

Έτσι όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Βοιωτίας στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Τζαμτζής στόχος είναι από την επόμενη σχολική χρονιά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών ατόμων με αναπηρία και στις οικογένειές τους.

«Όλο αυτό το διάστημα φάνηκε η αναγκαιότητα ίδρυσης του σχολείου δεδομένου ότι πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν σχολείο και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στο σχολείο τους» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά της επαρχίας Λιβαδειάς δεν μπορούν στις σημερινές συνθήκες να υαλοποιήσουν το κομμάτι του κοινωνικού σχολείου λόγω της μεγάλης απόστασης».

Στο πλαίσιο των ενεργειών που ήδη έχουν δρομολογηθεί όπως έκανε γνωστό η κ. Παπαθωμά έχει ήδη ενημερώσει τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και αναμένεται σχετική συνάντηση.

«Πιστεύω ότι με τις ενέργειες που έχουμε προγραμματίσει μπορούμε να πετύχουμε την λειτουργία του ειδικού σχολείου την επόμενη περίοδο. Ο χώρος που έχει διατεθεί για αυτό το σκοπό και θα παραχωρηθεί είναι οι εγκαταστάσεις του Γυμνασίου της Χαιρώνειας», δήλωσε η Γ. Πούλου και συνέχισε: «Θα είναι πολλά τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό. Αφενός θα σταματήσει η ταλαιπωρία των μαθητών που τώρα μετακινούνται στην άλλη άκρη του νομού και αφετέρου θα επιτευχθεί οικονομία στις δαπάνες».

Ο Η. Τζαμτζής επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε το ζήτημα της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Λιβαδειάς (Γυμνάσιο) που έχει ιδρυθεί με ΦΕΚ από το 2003. Το σχολείο αυτό δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα διότι καταρχήν δεν υπήρξε έντονο ενδιαφέρον των γονέων με αποτέλεσμα να παγιωθεί η κατάσταση και η αντίληψη ότι υπάρχει ένα Ειδικό Σχολειό Δευτεροβάθμιας στη Βοιωτία μόνο στην Θήβα».

Φέτος όμως με τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών των παιδιών με ειδικές ανάγκες όπως είπε ο κ. Τζαμτζής μια ομάδα γονέων ζήτησε την λειτουργία αυτού του σχολείου.

«Εμείς από την πλευρά μας απευθυνθήκαμε στο Δήμο ο οποίος παραχωρεί το κτήριο του Γυμνάσιου Χαιρώνειας, το οποίο έχει σταματήσει να λειτουργεί. Έτσι αξιοποιούνται και οι εγκαταστάσεις αλλά λύνεται και το πρόβλημα της μετακίνησης των παιδιών από την Λιβαδειά στην Θήβα με μικρότερο κόστος, και με λιγότερη ταλαιπωρία των μαθητών», τόνισε ο Η. Τζαμτζής λέγοντας παράλληλα πως σήμερα «υπάρχουν μαθητές που δεν φοιτούν καν στο σχολείο γιατί η απόσταση είναι απαγορευτική».

Και κατέληξε: «Τώρα σε συνεργασία και με την Π.Ε. Βοιωτίας βάζουμε τις βάσεις και εκτιμώ πως του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι για την λειτορυγία του Ειδικού Σχολείου».
viotiki-ora.gr
Blog Widget by LinkWithin