29 Οκτωβρίου 2014

«Η ΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ»




ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΙ Η NASA


Πανικό προκάλεσε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες μια ψευδής είδηση 


Πολλά blogs, αλλά και ορισμένα ενημερωτικά sites, αναδημοσίευσαν μια ψεύτικη είδηση, η οποία ανέφερε ότι η NASA πραγματοποίησε επίσημη ανακοίνωση, προειδοποιώντας ότι η Γη θα μείνει στο σκοτάδι για έξι μέρες εξαιτίας μίας ηλιακής καταιγίδας.

Σύμφωνα με το κατασκευασμένο δημοσίευμα, η ηλιακή καταιγίδα θα προκαλούσε μάλιστα σκόνη και συντρίμμια τα οποία θα απλώνονταν στο διάστημα κι έτσι θα μπλόκαραν το 90% από το ηλιακό φως...

Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ωστόσο ο πανικός που προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ήταν πολύ μεγάλος, με αρκετούς χρήστες σε Twitter και Facebook να εκφράζουν την ανησυχία τους. 

Όπως απεδείχθη, τα παρακάνω ήταν μία απάτη, η οποία ξεκίνησε από τη σατιρική ιστοσελίδα huzlers η οποία δημοσιεύει συχνά παρόμοιες, ψευδείς ειδήσεις.

Το δημοσίευμα συνέχιζε μάλιστα, συνδέοντας την υποτιθέμενη ηλιακή καταιγίδα, με την προφητεία των Μάγια, για Σκοτάδι Τριών Ημερών...

Η ιστοσελίδα ibtimes, που επισημαίνει ότι το δημοσίευμα δεν ισχύει, γράφει ότι αρκετός κόσμος πίστεψε την είδηση, καθώς αναφερόταν ότι την ανακοίνωση την είχε κάνει ο ίδιος ο επικεφαλής της NASA, Charles Bolden, ο οποίος μάλιστα είχε «ζητήσει από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι». 

Ασφαλώς η NASA δεν έκανε ποτέ τέτοια ανακοίνωση.
Blog Widget by LinkWithin