22 Αυγούστου 2014

Οι επαγγελματίες της Αράχωβας, ανταποκρίθηκαν.Σειρά του Δήμου να ανταποδώσει τους φόρους.





Οι επαγγελματίες της Αράχωβας,(επισιτιστές και ξενοδόχοι) δηλαδή το Α και το Ω της Αράχωβας, που χάρην σε αυτούς κατά κύριο λόγο, υπάρχει η τεράστια ανάπτυξη στην Αράχωβα μέχρι σήμερα, τακτοποίησαν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες που είχαν μέχρι σήμερα με το Δήμο. Η συμμετοχή στην ευνοϊκή ρύθμιση που ίσχυε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ώθησε τους περισσότερους επιχειρηματίες να συμμετέχουν σε αυτή ώστε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Οι περισσότεροι από εμάς λοιπόν με αυτό τον τρόπο , πέραν της οικονομικής τακτοποίησης  που έγινε στο χειρότερο χρονικά σημείο της οικονομικής κρίσης  που διανύουμε, κατάφεραν ταυτόχρονα να "κλείσουν" τα διάφορα στόματα που κατηγορούσαν τους επαγγελματίες για την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου. Βεβαίως κάτι που δεν ισχύει με βάση τις εξαγγελίες του απερχόμενου δημάρχου Δ.Α.Α κ. Πατσαντάρα πέρι ύπαρξης αποθεματικού ποσού στα ταμεία του Δήμου , το οποίο βέβαια έγινε πριν την εισροή αυτών των χρημάτων από τις ρυθμίσεις των επιχειρηματιών , κυρίως της Αράχωβας και της Αντίκυρας. Άρα η σωστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου,  έφερε το αποθεματικό ποσό και δεν έφταιγαν οι επιχειρηματίες της Αράχωβας που δεν πλήρωναν (δηλώσεις μερικών όταν ανέλαβαν τα ηνία του απερχόμενου Δ.Σ. ).

Τέλος καλό , όλα καλά ;

Όχι δεν έχουν όλα και ευτυχή τέλος σαν τις ελληνικές ταινίες......
Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας και που πλέον όλοι τους αποκαλούμε Αραχωβίτες, χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία θα τοποθετήσουμε  τους ευσυνείδητους οικονομικά επαγγελματίες, που προς τιμήν τους,πληρώνουν στην ώρα τους τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Στην δεύτερη κατηγορία θα τοποθετήσουμε τους επαγγελματίες που προσπάθησαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους , συμμετέχοντας σε αυτήν την ευνοϊκή ρύθμιση.
Μέχρι εδώ όλα καλά.....Τώρα αρχίζουν οι υπόλοιπες προβληματικές κατηγορίες "επαγγελματιών" .

Στην τρίτη κατηγορία κατατάσσω τους επαγγελματίες που πλέον αποδεδειγμένα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, για πολλούς και διαφόρους λόγους.(Άλλο μεγάλο θέμα αυτό)
Τέταρτη κατηγορία : Οι "έξυπνοι" ...<<εμένα δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα >> είπαν κάποιοι γνωστοί . Καθημερινά οι επιχειρήσεις τους εξυπηρετούν αρκετό κόσμο αλλά αρνούνται να συμμορφωθούν με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και έτσι δημιουργείται ένας τεράστιος αθέμιτος ανταγωνισμός (όταν κάποιος χρεώνει λιγότερο , γιατί δεν εισπράττει άρα και δεν αποδίδει όλους τους φόρους).
Στην πέμπτη κατηγορία, τοποθετώ τους λεγόμενους "αλεξιπτωτιστές".
Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι "κύριοι" που έρχονται στην περιοχή μας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ανοίγουν την επιχείριση τους, δεν πληρώνουν κανέναν και τίποτα (ενοίκια,φόρους, προμηθευτές) και φεύγουν σαν κύριοι μια νύχτα χωρίς φεγγάρι....

Και αν μέχρι σήμερα , για όλα τα παραπάνω ζητήματα , οι επαγγελματίες της Αράχωβας , δεν είχαν την παραμικρή βοήθεια από τις εκάστοτε Δημοτικές αλλά και κρατικές αρχές, ήρθε η ώρα να ανεβάσουν τον πήχη των προσδοκιών τους , με την εκλογή του νέου δημάρχου που προέρχεται από τον ίδιο χώρο και που είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων του κλάδου. 

Ίσως ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν έως σήμερα τα Δ.Σ. των συλλόγων των επαγγελματιών , μάλλον  ήρθε η ώρα να τακτοποιηθούν από την νέα δημοτική αρχή. 

Με απλά λόγια ; Εξυγίανση του κλάδου , υποστήριξη αλλά και συγκεκριμένες κινήσεις για την εξέλιξη του.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω;

Ο καιρός θα δείξει.....






Blog Widget by LinkWithin