30 Αυγούστου 2014

Ο πτέραρχος φεύγει, ο επιχειρηματίας έρχεται....





Τελετή παράδοσης -παραλαβής και ορκωμοσία για τους νέους αιρετούς , αύριο Κυριακή 31/8/14  στον Δήμο Δ.Α.Α. στις 12 το μεσημέρι , στο Δίστομο.
Κυριακή αύριο και Δευτέρα πρωί -πρωί , με νέα σύνθεση , ο Δήμος Δ.Α.Α. καλείται να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες και τα όνειρα αλλά προπαντός να σκύψει στα προβλήματα,  μιας περιοχής που καθημερινά πασχίζει να είναι πρωτοπόρα. Μια περιοχή , που απλώνεται από τον νo1 προορισμό του χειμώνα για την Ελλάδα, την Αράχωβα, συνεχίζει στο Μαρτυρικό Δίστομο και σε έναν από τους δημοφιλέστερους θρησκευτικούς προορισμούς, τον Όσιο Λουκά αλλά και το γραφικό Στείρι και τελειώνει στις παραλίες του Δήμου , τα Άσπρα Σπίτια-Παραλίας Διστόμου και Αντίκυρα , των οποίων οι περισσότεροι κάτοικοι δουλεύουν στην βαριά βιομηχανία της Ελλάδας στο ΑτΕ αλλά και στον τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Καταλαβαίνει κανείς ότι όλες οι περιοχές του Δήμου , είναι άκρως τουριστικά μέρη και που το μέλλον του Δήμου -εφόσον κάτι άλλο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται στον ορίζοντα-η νέα δημοτική αρχή πρέπει να επικεντρωθεί στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του, λύνοντας ταυτόχρονα διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών.
Ο νέος δήμαρχος , ερχόμενος από τον επιχειρηματικό κόσμο της Αράχωβας, άριστος γνώστης των προτερημάτων αλλά κυρίως  των ελαττωμάτων που μαστίζουν τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου, καλείται να  αντεπεξέλθει στις προσδοκίες όλων μας.
Ευχής έργων θα ήταν ο Δήμος να μην μείνει βέβαια εξαρτώμενος μόνο στον τουρισμό και στο εργοστάσιο του Αλουμινίου αλλά να γίνει κάποιο ακόμα έργο στο οποίο να μπορέσουν  να ασχολούνται περισσότερος πληθυσμός της περιοχής. 
Όσον αφορά για την απελθούσα Δημοτική αρχή , οι πολίτες έκριναν με δημοκρατικές διαδικασίες ότι πρέπει να αποχωρήσει για διαφόρους λόγους  ή κατ άλλους να αλλάξει η σύνθεση και να δούμε και τους επόμενους. Πλέον αυτό το φαινόμενο της αλλαγής διακυβέρνησης στο τέλος της κάθε θητείας μάλλον θα είναι μόνιμο φαινόμενο.
Βεβαίως εγώ θα επισημάνω ένα πολύ θετικό σημείο της πολιτικής καριέρας  του κ. Πατσαντάρα, το οποίο ίσως είναι και το πιο σημαντικό κατόρθωμα από ότι μπορεί να  σκέφτεται κάποιος.
Η ομαλή συνένωση του νέου Καλλικρατικού Δήμου που για πρώτη φορά ο κ. Πατσαντάρας κλήθηκε να είναι ο Δήμαρχος αυτού του σχήματος και να ενώσει  όλες αυτές τις κατά γενική ομολογία , ανομοιογενές  "φωνές" της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να θεωρηθεί  ότι πέτυχε απόλυτα.
Είναι ένα από τα μεγάλα συν του πτέραρχου που θα γραφθεί και αυτό στο λαμπρό του βιογραφικό. 

Καλή συνέχεια  λοιπόν σε όλους ......
.

Blog Widget by LinkWithin