9 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του κ. Γιαννέλου στο 218. Οι απαντήσεις του σε καίρια ερωτήματα



1. κ. Γιαννέλο, γιατί αποφασίσατε να θέσετε τον εαυτό σας υποψήφιο σύμβουλο, διαχωρίζοντας τη θέση σας από τον συνδυασμό στον οποίο ήσασταν ιδρυτικό στέλεχος ;


Την θέση μου την έχω διαχωρίσει από καιρό,όταν κατήγγειλα δημόσια ότι αντί να διοικούσαν οι εκλεγμένοι, διοικούσαν κάποιοι άλλοι.Άλλωστε αν προσέξετε σχεδόν κανένας από τα ιδρυτικά μέλη της ΑΕΠ δεν είναι υποψήφιος..τι λέτε να ναι τυχαίο??
Εκτιμώ τον Γιάννη Πατσαντάρα σαν άνθρωπο αλλά είναι ο μόνος δήμαρχος εν ενεργεία ,τουλάχιστον στην ιστορία της Αράχωβας που κατεβαίνει δεύτερη φορά και η μεγάλη πλειοψηφία των συμβούλων του αλλά και των ανθρώπων που τον στήριξαν δεν τον ακολούθησαν.δεν μπορεί να έχουν άδικο όλοι έτσι δεν είναι???





2.Δυσκολευτήκατε να βρείτε άτομα για το ψηφοδέλτιο σας;

Σίγουρα ο κόσμος με αυτά που βλέπει έχει γίνει πολύ καχύποπτος κι επιφυλακτικός
αλλά με την συζήτηση συγκροτήσαμε ένα ικανοποιητικό ψηφοδέλτιο χωρίς να χρειαστεί 

να κουβαλήσουμε Αραχωβίτες στο Δίστομο ,Διστομίτες στην Αράχωβα ή να φέρουμε αγνώστους από το πουθενά..έχουμε ανθρώπους που έχουν δουλέψει οι περισσότεροι στους διαφόρους συλλόγους ,τους ξέρει ο κόσμος,αλλά όπως διαπίστωσα έχουμε και νέα ελπιδοφόρα παιδιά με όρεξη για δουλειά και οφείλουμε να μην τους απογοητεύσουμε.




3.Ποια είναι η πολιτική άποψή σας για τους πολιτικούς σας αντίπαλους αλλά και για τα μέλη των συνδυασμών τους ;


Σέβομαι όλους τους αντιπάλους μας και μάλιστα ανάμεσα τους είναι κάποιοι πολύ καλοί φίλοι μου.Αν κοιτάξτε όμως προσεκτικά τα ψηφοδέλτια τους ,θα δείτε ότι σε μερικές δημοτικές ενότητες έχουν συμπληρωθεί,έτσι για να συμπληρωθούν με άτομα που εγώ προσωπικά δεν τα γνωρίζω ακόμη και στους Αραχωβίτικους συνδυασμούς,οπότε δεν μπορώ να τα κρίνω.



4.Υπάρχουν κάποιες καταγγελίες για κλίμα εκβιασμών, για υποσχέσεις διορισμών κλπ στην παρούσα προεκλογική περίοδο. Τι πραγματικά συμβαίνει;



Έχουν φτάσει και σε μένα κάποιες πληροφορίες αλλά όπως ξέρετε αυτά δεν αποδεικνύονται ποτέ..αν θέλετε την άποψη μου πάντως δεν πιστεύω ότι ο Γιάννης Πατσαντάρας ή ο Θανάσης Πανουργιάς και φυσικά ούτε εμείς θα κατέφευγαν σε τέτοιες μεθόδους,τουλάχιστον αυτό ελπίζω





5.Θα χαρίσετε τα χρέη κ. Γιαννέλο όπως κατηγορούν τον συνδυασμό σας ;


Ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να χαρισθεί .Άλλωστε όπως θα διαβάσατε με το νέο νόμο, κανείς Δήμαρχος ή Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να αναλάβει τη θέση του όταν εκλεγεί αν χρωστάει.Άρα αυτή η λάσπη επιστρέφεται σε αυτούς που τη ρίχνουν.



6. Μαζί με την νέα δημοτική αρχή σχεδόν ξεκινά και η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ. Έχετε προετοιμαστεί γι’ αυτή την περίοδο με τους συνεργάτες σας ή θα χρειαστούν εντατικά «μαθήματα»; Ποιοι οι πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου στα πλαίσια αυτά;


Νομίζω ότι καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ σε λίγες γραμμές να αποτυπώσω το πρόγραμμα μας για τον τουρισμό κι όλους τους κλάδους που μέσω ΕΣΠΑ θα.προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε.Μπορώ να σας πω όμως ένα στόχο.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ



7.Γιατί τον Γιάννη Γεωργακό κ. Γιαννέλο ;


Γιατί είναι πατριώτης ,πονάει τον τόπο του, και κυρίως γιατί δεν είναι ξερόλας και ακούει..Και για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία σας αποκαλύπτω ότι μέχρι την τελευταία ημέρα ο Γιάννης προέτρεπε και μένα και το Θωμά Γιαννέλο να ηγηθούμε κι αυτός να ακολουθήσει.Άρα είναι τουλάχιστον άδικα όσα ακούγονται γι αρχομανία κλπ.



8.Πάντως απ ότι ακούγεται δέχεστε σωρεία επιθέσεων από γνωστούς κομματάρχες της περιοχής...



Το έκαναν και τις δύο προηγούμενες τετραετίες που εκλέχτηκα πρώτος σύμβουλος. Πήραν την απάντηση τους τότε,θα την ξαναπάρουν και τώρα.



9.Σας κατηγορούν ότι πίσω σας κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ


Πίσω μας κρύβεται μόνο η αγάπη για το τόπο μας, χωρίς κομματικές παρωπίδες.'Οποιος νοιώθει το ίδιο είναι καλοδεχούμενος από όποια παράταξη κι αν προέρχεται.


10.Κ.Γιαννέλο ,πολλοί σας κατηγορούν ότι μόλις βρίσκεστε σε κάποια σοβαρό αδιέξοδο στο κάθε σχήμα που υποστηρίζετε, παραιτείστε. Σίγουρα ο κόσμος σας έχει ψηφίσει ώστε να "παλεύετε " όλα τα δύσκολα θέματα. Μήπως σε κάποιο νέο αδιέξοδο με τον νέο συνδυασμό , ανεξαρτοποιηθήτε ξανά;


Δεν παραιτήθηκα ποτέ . Παρέμεινα. Συμβούλια μέχρι την τελευταία μέρα παλεύοντας . Παραιτήθηκα από τα αξιώματα όταν διαπίστωσα ότι προδίδαμε αυτούς που μας ψήφισαν .. Όσοι με ψήφισαν δεν με έστειλαν για αξιώματα και μισθούς που όπως ξέρετε ποτέ δεν πήρα . Με στείλαν να παλεύω . Αυτό έκανα . Τίμησα τον ψήφο τους αντί να κάθομαι να σωπαίνω και να παίρνω το μισθό όπως κάναν οι άλλοι . Ο κόσμος ξέρει τι έχω προσφέρει στο χωριό και μόνο αυτός μπορεί να με κρίνει.



11.Μια τελευταία ερώτηση : Αν δεν είστε εσείς στο 2 γύρο και είναι ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ-ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ποιον θα στηρίξετε προσωπικά ;



Δεν ήμουν πολύ καλός στα φιλολογικά αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε ένας υποθετικός λόγος του μη πραγματικού .Εκεί μάλλον ταιριάζει η ερώτηση σας.Μην ανησυχείτε δεν θα χρειασθεί να μπω σε τέτοιο δίλημμα ,σας διαβεβαιώ.



12.Κάτι που θέλετε να πείτε πριν κλείσουμε ;


Εύχομαι να γίνει ένας έντιμος προεκλογικός αγώνας μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας.


Ας μην ξεχνάμε ότι την επόμενη των εκλογών ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα πρέπει να δουλέψουμε για το καλό του τόπου μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin