16 Μαΐου 2014

Συνέντευξη της Γώγας Παπαστάθη στο 218



1)-Είσαστε μια νέα και δυναμική προσωπικότητα που εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή του Δήμου Δ.Α.Α, θα μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε όλοι το ποια είναι η Γώγα Παπαστάθη ;

Κατά αρχήν σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να με γνωρίσουν και όσοι δε με ξέρουν. 

Κατάγομαι από την Αράχωβα όπου ζω με την οικογένεια μου και εργάζομαι στο Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού εδώ και 20 χρόνια. Έχω διατελέσει μέλος με ενεργή δράση σε διάφορους συλλόγους της Αράχωβας  και αυτό γιατί πιστεύω ότι η συμμετοχή όλων μας στα κοινά είναι απαραίτητη. 



2) -Ποιο είναι το στοιχείο υπεροχής του Γιάννη Γεωργακού, έναντι των άλλων υποψηφίων δημάρχων;

Δέχτηκα την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Γιάννης Γεωργακός, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του και αποφάσισα να είμαι μαζί του γιατί γνωρίζω την αγάπη του για τον τόπο μας , το συλλογικό τρόπο δράσης του και την εμπειρία του στα κοινά. 

3) -Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε για τις παρεμβάσεις σας και γενικότερα για το έργο που πρόκειται να κάνετε αν εκλεγείται ή και γενικότερα στο Δήμο ;

Λόγω της εμπειρίας  μου στο Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και της καθημερινής μου επαφής με πλήθος επισκεπτών γίνομαι καθημερινά αποδέκτης προβλημάτων . Το κομμάτι του τουρισμού και της δημόσιας διοίκησης είναι ένας τομέας που τον γνωρίζω αρκετά καλά και πιστεύω ότι η γνώση μου και η εμπειρία μου σε αυτούς τους τομείς μπορούν να βοηθήσουν το έργο της δημοτικής αρχής .

4) -Πως είδατε την διοίκηση του Δήμου από τον Γ. Πατσαντάρα τα τελευταία 3,5 χρόνια;

Για την διοίκηση του κυρίου Πατσαντάρα , λέω αυτό που λέει όλος ο κόσμος . Ότι δεν έγινε τίποτα , και ότι λειτουργούσαν εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας. 


5) -Ποιες είναι οι αυτονόητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνονται ανεξάρτητα του ποιος διοικεί σήμερα ή αύριο τον δήμο;

Διαφωνώ με τη διατύπωση της ερώτησης σας . Δεν υπάρχουν αυτονόητες παρεμβάσεις . Έχει πολύ μεγάλη σημασία , ποιος διοικεί , με τι τρόπο διοικεί και ποιες είναι οι προτεραιότητες της εκάστοτε δημοτικής αρχής . Η καθημερινότητα είναι το βασικότερο θέμα που απασχολεί κάθε πολίτη και οφείλουμε να ασχοληθούμε με την βελτίωσή της .

6) -Ποια η γνώμη σας για τα δημοτικά-κοινοτικά διαμερίσματα, πως λειτούργησαν ως σήμερα και πως θα ‘πρεπε να λειτουργούν;

Πιστεύω ότι η συνεργασία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων είναι αναγκαία . Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε κοινότητα πρέπει να χάσει την ιδιαιτερότητα της. Αντίθετα τονίζοντας και δίνοντας αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια μπορούμε να προβάλουμε την ιστορία της κάθε περιοχής. Η ανάπτυξη κάθε κρίκου , δυναμώνει και το σύνολο της αλυσίδας. 

7) - -Τι λέτε σε αρκετούς πολίτες που δηλώνουν πως δεν θέλουν να προσέλθουν στις κάλπες;

Η συμμετοχή όλων μας ανεξαρτήτου ιδεολογίας είναι απαραίτητη . Είναι δημοκρατικό μας καθήκον . Με τη συμμετοχή μας , διαμορφώνουμε εμείς και όχι οι άλλοι το μέλλον των παιδιών μας το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας .



8)-Και η πρώτη εκτίμησή σας, για τις εκλογές ;



Πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο συνδυασμός μας θα είναι σίγουρα στο 2 γύρο . Εμπιστεύομαι την κρίση των δημοτών μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin