14 Οκτωβρίου 2018

Αράχωβα: Κοσμοπολίτικος αέρας στην «Μύκονο του χειμώνα» – Απίθανο βίντεο






Η Αράχωβα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς.Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο, παραδοσιακό οικισμό που προσφέρει αμέτρητες επιλογές για δραστηριότητες, διασκέδαση, διαμονή και φαγητό στους επισκέπτες της.

Η Αράχωβα είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων. Αποτελούσε έδρα του ομώνυμου δήμου μέχρι τα τέλη του, ενώ με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, του οποίου αποτελεί Δημοτική Ενότητα.

Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου (που τελευταία επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε) και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα.

Η επικρατέστερη άποψη για την προέλευση της ονομασία της είναι πως προέρχεται από τη νοτιοσλαβική λέξη Οrechova που σημαίνει καρυδότοπος. Όμως υπάρχουν ακόμη δύο εκδοχές για την προέλευση της ονομασίας της. Σύμφωνα με την πρώτη, η περιοχή ήταν γνωστή στα χρόνια της Επανάστασης ως «Ράχωβα», λέξη ελληνικής ρίζας, η οποία προέρχεται από το συνδυασμό «ράχις» και «ωβάς», κι η οποία χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει την οικιστική ένωση κατοίκων που ζούσαν σε μικρότερα μορφώματα.
Η άλλη εκδοχή θέλει τη λέξη να προέρχεται από την ελληνική «ράχις» και τη σλαβική «ova» (τόπος), άρα «Αράχωβα» (Αράχοβα) = «ραχότοπος».

Όπως και να έχει,
η Αράχωβα είναι ο προορισμός που εγγυάται στιγμές χαλάρωσης μακριά από το αστικά κέντρα, σε ένα τοπίο μαγικό, με φυσική ομορφιά και μοναδική φιλοξενία.



Blog Widget by LinkWithin