4 Απριλίου 2016

Έτοιμοι να καθαρίσουμε ένα από τα τελευταία γεφύρια της ΑΡΑΧΩΒΑΣ;




Η Δημοτική Ενότητα Αράχωβας σε συνεργασία με την ομάδα καιρού Arahovameteo διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 9.30 π.μ. έξω απ' το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, την εκδήλωση για τη διάσωση και ευπρεπισμό του ιστορικού γεφυριού της Αράχωβας στη θέση "Πάνυα", ένα μνημείο συνδεδεμένο με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

* Κορμοί δέντρων που εφάπτονται επί του κεντρικού τόξου δημιουργούν πρόβλημα στατικότητας και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.

* Επιπλέον εργασίες ευπρεπισμού, κοπής, απομάκρυνσης των θάμνων πέριξ της ιστορικής γέφυρας, ανάδειξη του νερόμυλου που βρίσκεται δίπλα στο γεφύρι, και του μονοπατιού (από καλντερίμι).

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούμε για τη βοήθεια όλων σας. (Αν είναι δυνατόν να έχετε αλυσοπρίονα, τσαπιά, τσουγκράνες, αξίνες, χορτοκοπτικά κλπ). Τα όποια έξοδα χρήσης των μηχανημάτων θα καλυφθούν απ' τη Δημοτική Ενότητα Αράχωβας.

(Σε πρώτη φάση προέχει η διάσωση του γεφυριού. Στη συνέχεια υπάρχει σχέδιο για το πώς θα αναπτυχθεί ο χώρος, που θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση)

Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας, για την αποκατάσταση ενός τόσου σημαντικού μνημείου που ωστόσο λίγοι γνωρίζουν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

1 σχόλιο:

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin