20 Οκτωβρίου 2024

Σοκ από την απόφαση ομίλου ΜΕTLEN για την μεταφορά βωξίτη. Στον δρόμο 50 οικογένειες.




 

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Δύναμης


Το  Σάββατο 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου της δημοτικής παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην Εταιρία «ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Μ.Ε.» που πραγματοποιούνται επί του 2ου χλμ Εθνικής Οδού Άμφισσας - Λαμίας. Από πλευράς της παράταξης συμμετείχαν ο επικεφαλής Λουκάς Αναγνωστόπουλος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρίνος Λύτρας και Παντελής Σμαράγδης καθώς και το μέλος της παράταξης Αργύρης Δεδούσης όπου και συναντήθηκαν με δεκάδες απεργούς αυτοκινητιστές και ενημερώθηκαν εκτενώς για τα αιτήματά τους.


Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Λιόντος δήλωσε σχετικά :


“Λόγω της επικείμενης συγχώνευσης της εταιρίας «ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ» με την μεταλλευτική εταιρία «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΜΟΝ/ΠΗ Α.Ε.», αποφασίστηκε η μεταφορά του βωξίτη να γίνεται στην Ιτέα και όχι στο εργοστάσιο στον Άγιο Νικόλαο στο Δίστομο. Από την Ιτέα μεταφέρεται με καράβι στο εργοστάσιο. 


Πραγματοποιώντας για τέσσερις μήνες τις αλλαγές που μας επέβαλε η εταιρία, διαπιστώσαμε πως μειώθηκε ο τζίρος μας κατά 65%, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να καλύψουμε τις όποιες φθορές ή βλάβες των φορτηγών μας.


Παρά τις επανειλημμένες επαφές μας με εκπροσώπους του Ομίλου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εμπαιζόμαστε συνεχώς και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε από τις 10 Οκτωβρίου να σταματήσουμε την μεταφορά και προχωρήσαμε σε απεργιακή κινητοποίηση εκφράζοντας την δυσαρέσκειά μας απέναντι στην εταιρία που έχει σκοπό την εκδίωξής μας, αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 50 οικογένειες.”


Μετά την ενημέρωση που μας έγινε αποφασίσαμε ως παράταξη να προχωρήσουμε σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να συμπαρασταθούμε και να αναδείξουμε τα πολύ σημαντικά τους αιτήματα. Με πρωτοβουλία μας, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου θα αποστείλουμε επιστολή στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών προκειμένου να συμπεριληφθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα αυτό και να ληφθεί πολιτική απόφαση. 


Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμμεριστεί τους συμπολίτες – επαγγελματίες της περιοχής μας που στηρίζουν για πάνω από 40 χρόνια την τοπική μας οικονομία. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, στο πλαίσιο των θεσμικών μας καθηκόντων, να προωθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τα εύλογα και δίκαια αιτήματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin