21 Οκτωβρίου 2024

Έργα στο Ζεμενό . Άλλα περιμέναμε άλλο έρχεται....

 Οι φωτογραφίες από το Ζεμενο με το πρώτο φως της ημέρας...


Από τις 11 Ιουνίου είχαμε αναφέρει στο e hani, ότι ξεκινούν τα έργα σε Ζεμενό και Λιβάδι Παρνασσού για τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Πράγματι οι εργασίες ξεκίνησαν στην περιοχή του λεγόμενου ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ στο δρόμο προς τον Παρνασσό και τώρα ήρθε η ώρα και για το Ζεμενο.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το έργο στο δρόμο προς τον Παρνασσό.






Ωστόσο άλλο έργο τονίζαμε ότι έπρεπε να γίνει και άλλο επικράτησε τελικά....

Στο Ζεμενο όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις καταπτώσεις βράχων σε μήκος δύο χιλιομέτρων και αναμέναμε να δημιουργήσουν ένα τοίχος προστασίας και βάζοντας και το ειδικό δίχτυ.

Τελικά ύστερα από αξιόπιστες πληροφορίες αλιεύσαμε ότι θα γίνουν έργα κατακρέμνισης βράχων ακριβώς στην στροφή που και πριν από χρόνια υπήρχε έργο με την  δημιουργία και χάραξη νέου οδικού δικτύου. 

Αν και το νέο σημείο είναι καρμανιόλα και δυστυχώς μετράμε τρείς νεκρούς και δεκάδες ατυχήματα, οι εργασίες δεν αφορούν αυτό το πρόβλημα αλλά μόνο για την πρόληψη της  πιθανής πτώσης βράχων στην συγκεκριμένη στροφή με ήδη υπάρχων κατασκευασμένο τοιχίο και ήδη τοποθετημένο δίχτυ προστασίας.....εδώ και χρόνια. Το ότι χρήζει συντήρησης συμφωνώ το ότι θα γίνει έργο στο έργο και όχι σε νέα σημεία ή ενός συνολικού έργου μιας και αναφέρθηκε και πιθανή παθογένεια στο εν λόγω σημείο, αυτό παραπέμπει σε άλλες πρακτικές....


Μάλιστα ήδη ασφαλτοστρώθηκε η παλιά οδική γραμμή για να εξυπηρετήσει στις ημέρες των έργων ως παράκαμψη. Βέβαια ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, έχει προτείνει πολλάκις, να δωθεί σε πλήρη κυκλοφορία η παλιά οδική γραμμή ως ασφαλέστερη δίοδος και να μην χρησιμοποιείτε η καινούργια ειδικά τον χειμώνα.

Ελπίζουμε τα έργα να συνεχίσουν μέχρι και τα επόμενα δύο χιλιόμετρα και να τελειώσουν άμεσα και όχι σαν το έργο της περιφέρειας στην περιοχή λίγο πριν τον ΚΟΥΡΟ της Λιβαδειάς που έχουν δήθεν ξεκινήσει από τέλος Ιουλίου και μέχρι σήμερα τέλος Οκτωβρίου, ελάχιστες είναι οι ημέρες εργασίας των μηχανημάτων.







Από τα έργα της Λιβαδειάς που έχουν καταντήσει το γεφύρι της Άρτας.



Οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν αποτυπώσει όλη την εν λόγω διαδρομή και είναι γνώστες των προβληματικών σημείων. 

Τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί για τις παρεμβάσεις του ΖΕΜΕΝΟΥ και του Παρνασσού ήταν καθαρά για αυτές τις δύο περιοχές και από πληροφορίες μάθαμε ότι χρηματοδοδειται και το έργο της Λιβαδειάς.

Τέλος καλό θα ήταν, μιας και η περιφέρεια ξεκινά αυτό το έργο στην περιοχή του ΖΕΜΕΝΟΥ, να συμπράξει με τον Δήμο ΔΑΑ και να χρηματοδοτήσει και τα δύο βασικά αιτήματα των κατοίκων του ΖΕΜΕΝΟΥ, αυτό της επαρκούς υδροδότησης και την αποκατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου. 

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα θέματα αυτά του ΖΕΜΕΝΟΥ ,της μη επαρκούς υδροδότησης πρωτίστως έφτασαν μέχρι την Βουλή μιας και η τοπική αρχή αδυνατεί να επιληφθεί των καθημερινών αναγκών της περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin