24 Οκτωβρίου 2024

Σχετικά με την απόφαση του Δημάρχου για το κλείσιμο των παιδικών σταθμών την Δευτέρα 21/10/2024



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ


Η σωστή και η εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών είναι ζωτικής σημασίας, γι’ αυτό και η Λαϊκή Συσπείρωση έχοντας το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα, προσπαθεί εδώ και δύο μήνες να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα στην ημερήσια διάταξη, με συγκεκριμένα αιτήματα, για συλλογική συζήτηση και εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν.



Πιο συγκεκριμένα:


-Στις 12/09/2024 στην 4η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, θέσαμε το θέμα, εστιάζοντας στα εξής ζητήματα: α) ανάγκη για στελέχωση με το αναγκαίο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου β) λύση σε σοβαρά κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν.

Το θέμα δεν συζητήθηκε, επειδή ο Δήμαρχος αποχώρησε αναιτιολόγητα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που τότε καταγγείλαμε με σχετική ανακοίνωσή μας.


-Στις 08/10/2024 έγινε εκ νέου προσπάθεια να συζητηθεί το θέμα των παιδικών σταθμών με τα ίδια θέματα με το προηγούμενο, αυτή τη φορά σε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης, αλλά με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν μπήκε ποτέ για συζήτηση με την πρόφαση ότι «δεν είναι κάτι προς ψήφιση», άρα παραπέμπεται και πάλι…στο αόριστο μέλλον…


-Στις 18/10/2024 έγινε ακόμα μια προσπάθεια να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στέλνοντας μια μέρα πριν το σχετικό αίτημα, την Πέμπτη 17/10, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς ήταν ο μόνος τρόπος να μπει επιτέλους για συζήτηση ένα τόσο σοβαρό θέμα! Για το συγκεκριμένο Συμβούλιο μπήκαν επιπλέον τα εξής θέματα: α) ποιότητα τροφίμων που προμηθεύονται οι σταθμοί β) ποιότητα προμήθειας καθαριστικών γ) σοβαρά κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν.

Τελικά ούτε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα με την πρόφαση ότι είναι τελευταία στιγμή, και ότι θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε…


Αντί λοιπόν ο δήμαρχος, από την Πέμπτη 17/10 που μπήκε το θέμα, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για συλλογική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας και το προσωπικό των παιδικών σταθμών, έτσι ώστε όπου και αν υπήρχε πρόβλημα να δοθούν άμεσα λύσεις, με μία σπασμωδική ενέργεια που από τα πράγματα είναι ενάντια σε παιδιά και γονείς, αποφάσισε την Παρασκευή το απόγευμα να κλείσουν οι σταθμοί τη Δευτέρα, δημιουργώντας ανησυχία και φόβο στις οικογένειες και στους εργαζόμενους.


Η τακτική του κ. Δημάρχου να υπεκφεύγει, αποφεύγοντας κατ` επανάληψη να συζητήσει συγκροτημένα τα συγκεκριμένα θέματα, είναι ακριβώς γιατί θέλει να κρύψει τις ευθύνες που έχει για την κατάσταση που επικρατεί και να δώσει λύσεις ως οφείλει, γι` αυτό κι επιλεκτικά στέκεται μόνο στο θέμα των τροφίμων, ενώ έχει να απαντήσει σε τόσα ζητήματα που του έχουν τεθεί και μένουν αναπάντητα. Η μέθοδος του «πονάει δόντι-κόβω κεφάλι» που εφάρμοσε κλείνοντας για μια μέρα τους παιδικούς σταθμούς προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες του, δεν πείθει κανέναν.


Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε

απόλυτη εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, οι οποίοι με συμπαραστάτες τους γονείς, κάνουν πολύ σοβαρές προσπάθειες να ανταποκριθούν στο έργο τους, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού. Η προσπάθειά μας μέσα κι έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια να δίνονται λύσεις στα σοβαρά θέματα που υπάρχουν και απασχολούν τους κατοίκους του δήμου μας θα συνεχιστεί, κόντρα στην λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin