12 Φεβρουαρίου 2024

Ανάδειξη των προβλημάτων της Αράχωβας σε συνέδριο για τον τουρισμό της ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 




Ο Σύλλογος Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας ήταν καλεσμένος στο 1ο Συνέδριο με τίτλο ‘Τουρισμός & Ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα’, που οργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών Delphi Economic Forum.

Το παρών έδωσε η πρόεδρος του κα ΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΤΟΥ , η οποία ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Αράχωβα!

Η κα Ναυπακτίτου απάντησε , ότι νο νούμερο ένα πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό και ενημέρωσε ότι σαν Σύλλογος Ξενοδόχων έχει κάνει πρόταση επίλυσης του προβλήματος με ένα έξυπνο φανάρι και διαπλάτυνση πεζοδρομίων σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα αν και δόθηκε η μελέτη του έργου σε αρμόδια εταιρεία δεν έχουμε ενημερωθεί από το Δήμο για ποιο λόγο σταμάτησε η μελέτη, η οποία αν γινόταν είχαμε την υπόσχεση από την κυρία Φανή Παπαθωμά (τότε αντιπεριφεριάρχη ) ότι η περιφέρεια θα ολοκλήρωνε το έργο το οποίο θα κόστιζε 100.000 Ευρώ!

Να υπογραμμίσω ότι η πρόταση αυτή είχε γίνει επί εποχής του Δημάρχου Γεωργακού και είχε γίνει ολόκληρη συγκέντρωση, κατόπιν πρότασης του κ Γιαννέλου Στάθη, Αραχωβιτών στο Λαογραφικό και όλοι ανεξαιρέτως αποφάσισαν καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο τότε ότι πρέπει να γίνει το έργο άμεσα!!!!

Τα επόμενα 2 χρόνια θα γίνει μια μεγάλη ανακαίνιση και προσάρτηση νέων χώρων στο σημερινό πολιτιστικό κέντρο Δελφών και άλλο ένα μεγάλο θέμα είναι τι κάνουμε εμείς στην Αράχωβα με το θέμα του συνεδριακού Αραχώβης.

Αν είχε διασαφηνιστεί η κατάσταση και λειτουργούσε θα είχαμε εδώ και χρόνια ένα ενεργό συνεδριακό με τεράστια οφέλη για τη τοπική κοινότητα της Αράχωβας!

Τώρα τί έχουμε ; Ένα παραπέων κτήριο και ότι αυτό συνεπάγεται για τους Αραχωβίτες!

Η εταιρεία Τσομώκος στην οποία υπάγεται η Delphiforum κάνει 320 συνέδρια το χρόνο και μας ενημέρωσε ότι θα ήθελε πολύ να κάνει πολλά από αυτά στην Αράχωβα και εννοείται και στους Δελφούς!

Οι Δελφοί με την ανακαίνιση του συνεδριακού πολιτισμικού κέντρου μόνο οφέλη θα έχουν, τα οποία και αντιλήφθηκαν και προχωρούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin