1 Φεβρουαρίου 2024

Μια μεγάλη πολιτιστική άφιξη στην Αράχωβα , αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.

Φωτό από τα εγκαίνια στα οποία είχαν παραστεί όλοι οι τοπικοί άρχοντες. 




Ένας ακόμη πόλος έλξης , αναμένεται να δημιουργηθεί στην Αράχωβα, μετά την επέκταση  του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑΣ και στην πρωτεύουσα του χειμώνα και όχι μόνο.

Οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις έγιναν και αναμένεται να αποφέρουν καρπούς το επόμενο χρονικό διάστημα με την  στέγαση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑΣ σε ιδιωτικό χώρο της Αράχωβας.

 Οι χιλιάδες επισκέπτες της Αράχωβας , θα έχουν ένα ακόμη θαυμάσιο σημείο να επισκεφθούν κατά την διαμονή τους .
 Έπειτα από τον βράχο της ώρας , το ξακουστό Λαογραφικό Μουσείο της Αράχωβας , τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με τα 264 σκαλοπάτια, τα δαιδαλώδη στενά της κωμόπολης, την περιοχή του Λιβαδίου , το χιονοδρομικό εννοείται του Παρνασσού και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, σε όλα τα παραπάνω λοιπόν, αναμένεται να προστεθεί και το μουσείο της Αλλοτροπίας με θεματολογία και εκθέματα που δεν υπάρχουν στην Αράχωβα.
Ταυτόχρονα , οι ποικίλες δράσεις της Αλλοτροπίας που κατά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους καθώς και η συμμετοχή μεγάλων ιδρυμάτων Παγκοσμίας  εμβέλειας , θα προσθέσουν ένα σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση μερίδας ατόμων διαφορετικής κουλτούρας.

Ωστόσο το μπραντ εφ ερ μεταξύ Αράχωβας και Λιβαδειάς , έχει ανάψει για τα καλά και οι προγραμματισμένες δράσεις της Αλλοτροπίας στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και η πιθανή πιο στενή συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων , ίσως αποδυναμώσει την έλευση της και στην Αράχωβα. 

Ωστόσο οι φιλικοί δεσμοί με μερίδα πολιτών της Αράχωβας καθώς και οι υποσχεθείσες  χορηγίες από μεγάλες εταιρείες, ίσως γείρουν την πλάστιγγα προς την  ορεινή πλευρά της Βοιωτίας αν και οι δράσεις του σωματείου όπως προαναφέραμε είναι ποικίλες εντός και εκτός των τειχών  .

Κατά την δεκαετή της παρουσία στην περιοχή της Αντίκυρας , η ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑ , ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της , χιλιάδες κόσμου και η φήμη της εξαπλώθηκε από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και όχι μόνο.
 Οι τακτικές  εμφανίσεις της σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο , η τακτική παρουσίαση μέσα από τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας , κατέστησαν την Αντίκυρα ως σημείο αναφοράς και η προσέλκυση του κόσμου , ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. 

Όταν το ταξίδι της Αλλοτροπίας ξεκινούσε επί δημαρχίας Πατσαντάρα, κανείς δεν φαντάζονταν την έκταση που θα έπαιρνε  αυτό το πολιτιστικό εγχείρημα.

Σήμερα δέκα χρόνια μετά στις εγκαταστάσεις της Αλλοτροπίας στην Αντίκυρα, οι χιλιάδες επισκέπτες , οι εκατοντάδες  δράσεις  με τις 17000 αντικείμενα που παρουσιάζονται στους χώρους της, ήρθε λοιπόν ο καιρός να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους και την αναγνωρισημότητα τους , μεταβαίνοντας  και στην Αράχωβα και πιθανώς και στην Λιβαδειά.  

Ακολουθεί  το σχετικό λινκ μέσα από το E HANI με  τα εγκαίνια της ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑΣ τον Ιανουάριο του 2014 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


Η έκθεση που προσωπικά για μένα , ήταν το κάτι ξεχωριστό, ήταν η εν ζωή τιμή στον νονό μου ΣΠΥΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και η έκθεση φωτογραφίας που έγινε προς τιμήν του από το πλούσιο φωτογραφικό του αρχείο.





Δείτε την ξανά στο λινκ που ακολουθεί  https://e-hani.blogspot.com/2014/11/blog-post_38.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin