4 Οκτωβρίου 2023

Από την συγκέντρωση της λαϊκής συσπείρωσης στην Αράχωβα







 

ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή και κλίμα ενθουσιασμού κι αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση της ΛΣ του δήμου ΔΑΑ στην πλατεία Ξενία στην Αράχωβα. Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Σιδηράς υποψήφιος δήμαρχος ΔΑΑ κι ο Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος νομού Βοιωτίας. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν υποψήφιοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αστέρω Χουσιάδα.

Στις ομιλίες αναδείχτηκε η ανάγκη ενίσχυσης της Λ.Σ., του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, ώστε να βγουν ακόμα περισσότεροι αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στηρίγματα στον αγώνα για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σιδηράς αναφέρθηκε στα «έργα και τις ημέρες» της διοίκησης Σταθά στον Δήμο, ο οποίος υλοποίησε κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική, σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση της ΝΔ και την Περιφέρεια, με την αμέριστη μάλιστα στήριξη της «αντιπολίτευσης», στελέχη της οποίας σήμερα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιό του. Στηλίτευσε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν πραγματοποίησε κανένα αντιπλημμυρικό έργο και τα αποτελέσματα φάνηκαν στις τελευταίες βροχές, όπου πλημμύρισαν σπίτια στην Αντίκυρα, ξηλώθηκαν πεζοδρόμια, καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο σπίτια βιοπαλαιστών στην παραλία Διστόμου, τα οποία δεν είναι πλέον κατοικήσιμα! Τόνισε πως όλα αυτά δεν ήταν συνέπεια μεγάλης βροχής αλλά του ότι δεν είχαν γίνει ούτε τα βασικά: καθαρισμός του ποταμού σε Αντίκυρα και Άσπρα σπίτια.

Ο Γιώργος Σιδηράς αναφέρθηκε επίσης στην ανύπαρκτη αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση, στα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού που οι φωτιές έφτασαν στις αυλές μας, αλλά και στο «ξέπλυμα» που επιχείρησε ο σημερινός δήμαρχος στην επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατέψει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, θυμίζοντας την ανεκδιήγητη δήλωση πως «τίποτα δεν μπορούσε να γίνει»! Ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΛΣ έκανε λόγο για την άθλια κατάσταση στην πρωτοβάθμια υγεία, με χαρακτηριστικές τις ελλείψεις στο κέντρο Υγείας Διστόμου, το οποίο καθίσταται επικίνδυνο για την υγεία χιλιάδων κατοίκων και παιδιών στον Δήμο, όπως επίσης και για την κτιριακή κατάσταση των σχολείων.

Έκανε επίσης γνωστό το πρωτοφανές για τα εκπαιδευτικά χρονικά γεγονός, την απαράδεκτη πρωτιά πανελλαδικά, παραχώρησης δημοσίου κτιρίου από τον δήμο ΔΑΑ και την διοίκηση Σταθά, του κτιρίου του δημοτικού σχολείου στο Στείρι που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, σε ΚΟΙΝΣΕΠ, για την λειτουργία ιδιωτικού σχολείου, με σύμβαση 15 χρόνων!

Τόνισε την πλήρη διαφωνία της

 ΛΣ με αυτήν την στάση του Δήμου, καθώς ακόμα και να υπάρξει πιά ο αναγκαίος αριθμός παιδιών για να ξαναλειτουργήσει το σχολείο, αυτό δεν θα είναι εφικτό για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Επισήμανε την πάγια κι αδιαπραγμάτευτη θέση της ΛΣ για δημόσιο και δωρεάν σχολείο, με ενιαίο πρόγραμμα σπουδών, σε κάθε πόλη και χωριό, για όλα τα παιδιά, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ο Νώντας Κοτσικώνας στην ομιλία του, έθιξε τον ρόλο της Περιφερειακής αρχής του κ. Σπανού η οποία με την στήριξη της «αντιπολίτευσης» του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκλέτσου, εφάρμοσε κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, χωρίς να προχωρήσει στη υλοποίηση ζωτικών έργων για την προστασία της ζωής του λαού και της περιουσίας του, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά.

Και οι δύο ομιλητές επισήμαναν ότι ενισχύοντας την Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και περιφέρεια θα δυναμώσει συνολικά ο αγώνας του λαού για τις σύγχρονες ανάγκες του!

03-10-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin