15 Οκτωβρίου 2023

Η άνοδος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στον ΔΗΜΟ ΔΑΑ. Αποτίμηση αποτελέσματος.








Αγαπητοί συμπολίτες την Κυριακή 8/10 έπεσε η αυλαία των τοπικών εκλογών τόσο στο δήμο, όσο και στην περιφέρεια. 
Αφού έλαβε τέλος η εκλογική διαδικασία και αφήνοντας πίσω αυτή την εκλογική αναμέτρηση, εντείνουμε περισσότερο τον πολιτικό αγώνα.
 Όσο αφορά το εκλογικό σκέλος, σαν Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Α.Α. είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι μιας και όχι απλώς διατηρήσαμε τα ήδη ανεβασμένα ποσοστά του 2019, αλλά τα διευρύναμε κιολας σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

 Όμως, επειδή δεν άπτονται όλα της στατιστικής, η οποία από τη φύση της είναι μια επιστήμη που ποσοτικοποιει τα πράγματα, και επειδή εμείς μετράμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εκλογών, είδαμε μια πολύ καλή εικόνα και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 
Είδαμε δηλαδή τι σύνθεσης είναι ο κόσμος που μας στήριξε, αφού φαίνεται πως κατά βάση είναι ένα κόσμος νεαρής ηλικίας, σκεπτόμενος, που αμφισβητεί και που δεν φοβάται να πάει κόντρα στο ρεύμα.

 Κόσμος που θα τον συναντήσουμε και την επομένη των εκλογών και αυτός είναι ένας πολυ καλός δείκτης.  
Εδώ λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλους τον κόσμο που συμμετείχε στα ψηφοδέλτια μας και δώσαμε μαζί αυτόν τον αγώνα. Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που μέσα σε ένα δύσκολο και εχθρικό περιβάλλον για την Λαϊκή Συσπείρωση, που ακόμα και αν δεν συμφωνούσαν απόλυτα μαζί μας, έχοντας τις ενστάσεις τους, τις αμφιβολίες τους, τις επιφυλάξεις τους , έκαναν το βήμα στηρίζοντάς μας εκτιμώντας τη συνέπεια και την ανυποχώρητη στάση μας. Ακόμα σε εκείνους που σκέφτηκαν να κάνουν το βήμα, αλλά τελευταία στιγμή το μετάνιωσαν, ή ακόμα και σε εκείνους που δεν το σκέφτηκαν, τους λέμε ότι τους περιμένουμε να αγωνιστούμε μαζί, μιας και όχι απλώς ο αγώνας δεν τελείωσε, αλλά τώρα αρχίζει.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο μας, είτε αφορά τον Δήμο είτε την περιφέρεια, δεν αποτελεί απλώς ένα σημείο, αλλα έρχεται να προστεθεί στην πανελλαδική εικόνα ,όπου σε επίπεδο περιφεριακών εκλογών η Λαϊκή Συσπείρωση καταγράφει 46% άνοδο, όπου αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στους δήμους, αφού ήδη έχει στα χέρια της τον δήμο της Ικαρίας από την πρώτη Κυριακή και σε πολλούς ακόμα θα παλέψει την δεύτερη Κυριακή, γεγονός που επισφραγίζει ότι όχι απλώς σταθεροποιείται, αλλά ότι δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.


Με εκτίμηση Γιώργος Σιδηράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin