22 Οκτωβρίου 2022

Φθινοπωρινή εκδρομή: Γιατί δεν θα βαρεθούμε ποτέ την Αράχωβα; Όλοι οι λόγοι που πάμε ξανά και ξανά





Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Αράχωβα






Διανύοντας το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αισθάνεσαι ότι έχεις πήξει από την δουλειά και τις καθημερινές υποχρεώσεις. Η τελευταία φορά που είχες ένα κενό να ξεκουραστείς ήταν οι μέρες των καλοκαιρινών σου διακοπών και έχεις την ανάγκη να πας κάπου να χαλαρώσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Αν ψάχνεις έναν ωραίο φθινοπωρινό προορισμό που να είναι κοντά στην Αθήνα, τότε η Αράχωβα είναι το μέρος που αναζητάς.




Η Αράχωβα έχει τα πάντα

Μπορεί να σου φαίνεται μια αρκετά basic και χιλιοειπωμένη επιλογή η Αράχωβα, ωστόσο τα θετικά που έχει είναι τόσα πολλά που θα σε κάνει να την επισκεφτείς ξανά και ξανά. Αρχικά, το γεγονός ότι μπαίνεις στο αμάξι σου και σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες βρίσκεσαι στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας, αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο συν.



Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις μπαίνοντας στην Αράχωβα είναι ο πύργος με το ρόλοι που αποτελεί το σύμβολο της περιοχής. Ο Βράχος της ώρας όπως είναι γνωστός, έχει στο κάτω μέρος ένα νεοκλασικό κτίριο με πετρόχτιστες κολόνες, που παλαιότερα ήταν το Δημοτικό σχολείο και είχε χτιστεί το 1910 με δαπάνες του Ανδρέα Συγγρού. Σήμερα είναι το Λαογραφικό μουσείο.



Αφού περπατήσεις προς τα κάτω, θα συναντήσεις πολλά μαγαζιά με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, πολύ όμορφες καφετέριες για να πιεις το πρωινό σου καφεδάκι αγναντεύοντας τις γύρω πλαγιές δίπλα στο τζάκι. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον δρόμο της Αράχωβας, η μύτη σου θα έχει πάρει φωτιά από τις μυρωδιές που θα βγαίνουν από τις κουζίνες και τις ψησταριές. Μπορώ να σου πω ότι το φαγητό στην Αράχωβα είναι εξαιρετικό.

Έχεις επιλογές για όλα τα γούστα και αυτό είναι το σημαντικότερο. Μπορείς να φας σε μια παραδοσιακή ταβέρνα εξαιρετικής ποιότητας ψητά κρεατικά και εκλεκτούς μεζέδες όπως το παραδοσιακό τυρί Φορμαέλα. Αν θες κάτι σε ζυμαρικό ή πίτσα επίσης έχεις επιλογές πολύ δυνατές, ενώ και τα εστιατόρια που υπάρχουν είναι εξαιρετικές επιλογές.Όσον αφορά για την νυχτερινή ζωή, η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο, αφού μπορείς να ξεκινήσεις από νωρίς για ένα χαλαρό ποτό και να το τραβήξεις μέχρι το πρωί στα κλαμπ της περιοχής.

https://ipop.gr/travel/fthinoporini-ekdromi-giati-den-tha-vare/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin