5 Νοεμβρίου 2021

Αράχωβα: Ο απόλυτος ειδυλλιακός χειμερινός προορισμός (photos)





Η Αράχωβα αποτελεί ίσως τον πιο γνωστό προορισμό στην Ελλάδα για μία εξόρμηση τον χειμώνα. Και όχι αδίκως, καθώς εκτός από την ιδιαίτερη ορεινή ομορφιά αυτού του τόπου, μπορείς να απολαύσεις μία βόλτα για σκι ή snowboard στον χιονισμένο Παρνασσό.


Η Αράχωβα εκτός από κοσμοπολίτικο προορισμό, παραμένει και ένα από τα πιο γραφικά παραδοσιακά μέρη της Ελλάδας. Και ίσως αυτή είναι και η ομορφιά της.

Η πόλη είναι γεμάτη με πλακόστρωτα δρομάκια, πέτρινα κτίρια και πολλά παραδοσιακά μαγαζιά.

Αν έχεις χρόνο, αξίζει να επισκεφθείς το Ρολόι της Αράχωβας, τοποθετημένο σε έναν πυργίσκο στην κορυφή ενός τεράστιου βράχου. Πιο δίπλα θα βρεις και το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας.


Οι λάτρεις των χειμερινών extreme sports ωστόσο, επισκέπτονται την Αράχωβα για να συνδυάσουν την εκδρομή τους με μία ανάβαση στο βουνό του Παρνασσού και να επιδοθούν στα αθλήματα του σκι και του snowboard. Ακόμη, οι λιγότερο τολμηροί μπορούν να απολαύσουν μία βόλτα με snow mobile ή πεζοπορία με χιονορακέτες.

Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, αν είσαι αρχάριος, προτίμησε να έχεις την καθοδήγηση ειδικών instructors ή οδηγών, αντίστοιχα. Σχολές τέτοιου στυλ θα βρεις είτε στην πόλη της Αράχωβας είτε στην είσοδο του χιονοδρομικού. Καλό θα ήταν να κλείσεις από πριν μία θέση για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως, αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα.



Είτε θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου στα παραπάνω sports ως αρχάριος, είτε θέλεις να πας βόλτα για καφέ στο βουνό, σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξοπλιστείς με τον κατάλληλο ρουχισμό: γάντια, σκούφο, μάσκα ή γυαλιά ηλίου, ισοθερμικά, ειδικό μπουφάν και παντελόνι και χοντρές κάλτσες. Στα περίπτερα του χιονοδρομικού, μπορείς να νοικιάσεις μόνο πέδιλα του σκι ή σανίδα του snowboard και ειδικές μπότες.

Μέρη για φαγητό, καφέ ή ποτό

Τα περισσότερα μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας, στην πλατεία Λάκκα. Ειδικότερα, τα Χριστούγεννα η πλατεία και όλη η πόλη είναι πολύ στολισμένες.

Ωστόσο, μικρά ταβερνάκια και μπαράκια θα βρεις σε πολλά σοκάκια της πόλης. Αξίζει να δοκιμάσεις το ντόπιο παραδοσιακό τυρί, τη Φορμαέλα Αράχωβας, καθώς και χειροποίητες χυλοπίτες.


Στην Αράχωβα, θα βρεις και πολλά μαγαζάκια με live μουσική, συνδυάζοντας έτσι φαγητό και διασκέδαση. Η πόλη φημίζεται και για τη νυχτερινή της ζωή, αφού θεωρείται από πολλούς «η Μύκονος του χειμώνα».


https://www.lykavitos.gr/news/wellness/araxova-o-eidylliakos-xeimerinos-proorismos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin