12 Νοεμβρίου 2021

Στον «Mr. Yabanaki» το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού






 Ανάθεση της διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στη σύμπραξη των επιχειρηματιών Αλέξη Βλαβιανού (VLAVIANOS GROUP-VARKIZA RESORT) και Γιάννη Μωράκη, (JKM GROUP). 



Οι χώροι φιλέτα

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.640 έως 2.260 μέτρων και διαθέτει 23 πίστες, συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων, με όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Μετά και από τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων και την ενοποίηση των εγκαταστάσεων Κελαριών – Φτερόλακας, αποτελεί και το αρτιότερο και πιο σύγχρονο τεχνολογικά χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας.

Η ΕΤΑΔ, τα τελευταία οκτώ χρόνια, προχώρησε μέσω πόρων του ΕΣΠΑ στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση τόσο των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, όσο και των υπολοίπων υποδομών του. Η αναβάθμιση αυτή και η συνολική ανακαίνιση του κέντρου έχουν ειδική σημασία, καθώς σε αυτό λειτουργούν καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, καταστήματα ενοικίασης, συντήρησης και πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού, σχολές εκμάθησης σκι, κατάστημα αναμνηστικών ειδών και κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard. Για όλες αυτές τις δραστηριότητες η ΕΤΑΔ λαμβάνει μισθώματα.





Τα πλέον υπολογίσιμα έσοδα προέρχονται από τις δραστηριότητες εστίασης και ενοικίασης εξοπλισμού εντός του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού. Εάν αυτές δεν υπήρχαν τότε η λειτουργία του κέντρου θα ήταν αμιγώς ζημιογόνα. Δεν είναι τυχαίο πως οι χώροι εστίασης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, στις θέσεις Κελάρια, Φτερόλακα και Βάκχο, είναι τα «φιλέτα» που προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών. Αυτοί οι χώροι αναβαθμίστηκαν την τελευταία τριετία με σημαντικές δαπάνες εκ μέρους της ΕΤΑΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin