3 Νοεμβρίου 2021

Ξεκίνησε στην Αράχωβα το πρόγραμμα " Άθληση & Σκουπίδια"

 


 

Ξεκίνησε επιτέλους στο Δημοτικό διαμέρισμα της Αράχωβας  το πρόγραμμα

«Άθληση και Σκουπίδια » προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους  συμπολίτες μας για ενεργή συμμετοχή στην άθληση.

Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στα Μ.Ο.Π. 2021-2025 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.  

Σκοπός του είναι ,αφενός μεν να υπάρχει καθαριότητα παντού, αφετέρου δε  να διατηρείται η καλή σωματική κατάσταση των δημοτών .

Δικαίωμα συμμετοχής σ αυτό έχουν όλοι οι ενήλικες  δημότες.

Το πρόγραμμα είναι πρωτοπόρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ενώ θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία αιχμής .

Αρωγός στο πρόγραμμα θα είναι και το ξεχασμένο για χρόνια WiFi ασύρματό δίκτυο( γνωστό και σαν Arachovas Hotspot)  το οποίο θα βοηθήσει στην καταγραφή των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.  

Όλοι οι συμμετέχοντες , κατά την εγγραφή τους  στα γραφεία του δήμου, θα  προμηθεύονται  το ειδικό καταγραφικό το οποίο θα μετρά και θα μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο,  στους κεντρικούς server του δήμου, τα διανυθέντα χιλιόμετρα από το σπίτι μέχρι τον σκουπιδοτενεκέ.

 Οι σκουπιδοτενεκέδες ακριβώς για τις ανάγκες του εγχειρήματος απομακρύνονται σιγά- σιγά  από τις γειτονιές και τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία περιμετρικά του δήμου.

Μπροστά από κάθε κάδο θα είναι τοποθετημένη ασύρματη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας η οποία θα ζυγίζει το βάρος από τις μεταφερόμενες σακούλες  από τους δημότες- αθλητές.

Το βάρος θα καταγράφεται αυτόματα στην οικογενειακή μερίδα του δημότη και θα βοηθά στην τελική κατάταξη, αφού αυτή θα προκύψει συνδυαστικά από τα διανυθέντα χιλιόμετρα  και το βάρος  των μεταφερομένων απορριμμάτων.

Να σημειωθεί ότι τα ειδικά καταγραφικά θα είναι εφοδιασμένα και με υπερευαίσθητα μικρόφωνα τα οποία, αν ανιχνεύσουν οποιαδήποτε βωμολοχία στο πρόσωπο του δημάρχου ,των συμβούλων  ή του δήμου γενικότερα, θα επιφέρουν  αυτόματο αποκλεισμό από το πρόγραμμα.

Στους συμμετέχοντες, ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν, θα χαριστούν και  τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη ενός, δύο ή τριών μηνών.

Μέριμνα έχει ληφθεί για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων  του προγράμματος από τα σκουπίδια των επισκεπτών, τα οποία με δικιά τους ευθύνη υποχρεούνται  να μεταφέρουν  στον τόπο προέλευσής  τους.

Δειγματοληπτικούς ελέγχους θα πραγματοποιεί στις εισόδους της Αράχωβας ο υπεύθυνος καθαριότητας του δήμου με δύο συμβούλους.     

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές κατά την γιορτή έναρξης της χειμερινής περιόδου θα υπάρξει απ ευθείας σύνδεση με το Σταρ Κεντρικής Ελλάδας , όπου ο ίδιος ο Δήμαρχος θα ανακοινώσει πανελλαδικά την έναρξη του προγράμματος.

Στα σχέδια της Δημοτικής αρχής είναι  να προκηρυχθεί  και Μαραθώνιος για Επαγγελματίες  όπου εκεί θα μεταφέρουν, τρέχοντας  και σέρνοντας τις σακούλες των αποβλήτων  στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς .

«Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».              

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin