28 Σεπτεμβρίου 2021

Μην περιμένεις ως τα Χριστούγεννα! Αρχές Οκτώβρη η Αθήνα δίνει ραντεβού στη Βασίλισσα του χειμώνα.


Η Αράχωβα στην καλύτερη εποχή της.





Σε υψόμετρο 960 μέτρων, μέσα στο πράσινο και χτισμένη αμφιθεατρικά στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, η κοσμοπολίτισσα Αράχωβα, είναι αναμφίβολα το μέρος που ως επιλογή κερδίζει στα σημεία για ολιγοήμερες διακοπές αυτήν την εποχή. Γιατί μπορεί οι ομορφιές της Ελλάδας να είναι αναρίθμητες, αλλά όλοι μας έχουμε συνδέσει τις φθινοπωρινές – χειμερινές αποδράσεις με… τη «Μύκονο του χειμώνα».


Η Αράχωβα κατέχει τον τίτλο της «βασίλισσας του χειμώνα» επάξια, όμως οι γνώστες ξέρουν πολύ καλά πως το μέρος αυτό στα καλύτερά του θα το συναντήσεις το φθινόπωρο. Όταν ο κόσμος είναι λιγότερος, το κρύο ανεκτό και η άνεση μεγαλύτερη. Τώρα, που τα φύλλα ξεκινούν να κιτρινίζουν, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν σε περιορίζουν και τα χρώματα του ουρανού και της φύσης μοιάζουν ειδυλλιακά.


Μία βόλτα στην Αράχωβα, στα πλακόστρωτα σοκάκια της και δίπλα στο ψηλό ρολόι, αποπνέει τη γοητεία του «παντρέματος» του παλιού με το σύγχρονο, ενώ το ρομάντζο περισσεύει και η ηρεμία είναι συγκλονιστική, όπως και η θέα. Το μέρος σφύζει από ζωή πάντα, τώρα όμως θα έχεις την ευκαιρία να το χαρείς πιο άδειο και ήρεμο από κάθε άλλη εποχή. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσεις.





Το απόλυτο hotspot της Αράχωβας είναι η Λάκκα, η πλακόστρωτη πλατεία με τα πολλά café, τα ιδιαίτερα μπαράκια και την ιδιαίτερη διακόσμηση. Τώρα που ο καιρός το σηκώνει, ευχαριστήσου τον καφέ σου στα έξω τραπεζάκια. Η εμπειρία είναι συγκλονιστική και θα νιώσεις πως είσαι στο χωριό σου, ακόμα και αν το μέρος δοξάζεται ως κοσμοπολίτικο.


Το σήμα κατατεθέν της Αράχωβας είναι ξεκάθαρα το ρολόι που στέκει επιβλητικό στον απόκρημνο βράχο της και χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα. Εκεί είναι που θα βγάλεις τις πιο instagramικές φωτογραφίες, μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας.
Τι τρώμε;


Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Αράχωβα και η ευρύτερη περιοχή φημίζονται για το καλό φαγητό που έχουν να προσφέρουν. Η ντόπια κουζίνα περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά ψητά κρέατα και σπιτικές πίτες, ενώ στην περιοχή θα βρεις πολλές ταβέρνες και εστιατόρια σε αρκετά καλές τιμές, αυτή την εποχή. Το φημισμένο πρόβειο κοντοσούβλι, το κοκορέτσι και οι χωριάτικες πίτες είναι τα εδέσματα που δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις. Παράλληλα, το ξακουστό μπρούσκο θα συνοδεύσει υπέροχα το κάθε γεύμα σου.


Τη φορμαέλα, το αραχωβίτικο τυρί που αποθεώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, θα τη λατρέψεις και σίγουρα θα δελεαστείς να προμηθευτείς μεγάλη ποσότητα για τον χειμώνα που έρχεται, από κάποιο μαγαζάκι με τοπικά προϊόντα - στα οποία παρεμπιπτόντως θα βρεις και πεντανόστιμα αλλαντικά.
Πού να μείνεις

Αν έχεις αποφασίσει πως θα περάσεις τις μέρες σου στο χωριό για ατελείωτους περιπάτους, διασκέδαση και χαλάρωση, οι ξενώνες που θα βρεις μέσα στην πόλη είναι ό,τι πρέπει για εσένα. Αυτήν την περίοδο ειδικά θα καταφέρεις να βρεις εξαιρετικά καταλύματα σε πολύ προσιτές τιμές, κάτι που δεν θα ισχύει στην καρδιά του χειμώνα. Αν πάλι είσαι των… 5άστερων, επιλογές υπάρχουν, όχι όμως με λιγότερα από 180€ τη βραδιά.

=



Κατά κοινή ομολογία, η παραδοσιακή Αράχωβα θα είναι πάντοτε μία πολύ καλή ιδέα για τις μέρες χαλάρωσης μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα και τολμάμε να πούμε πως το φθινόπωρο είναι η εποχή που αξίζει να την επισκεφτείς περισσότερο από κάθε άλλη.

Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τη βάλεις στο πρόγραμμά σου; Γιατί, βλέπεις, αν είσαι τύπος της ηρεμίας και της ατόφιας ομορφιάς, η Αράχωβα τους επόμενους μήνες θα χάσει λίγη από τη μαγεία της…





https://www.ethnos.gr/travel/175699_min-perimeneis-os-ta-hristoygenna-arhes-oktobri-i-athina-dinei-ranteboy-sti-mykono

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin