22 Σεπτεμβρίου 2021

Απορρίμματα , αδέσποτα και αθλητισμός. 3 από τις πληγές του ΔΗΜΟΥ ΔΑΑ.

 Η διαχείριση της  καθημερινότητας είναι το παν  για την εύρυθμη λειτουργία ενός δήμου.

Η αντιμετώπιση της, είναι πραγματικά δύσκολη , όσα άτομα και αν ασχολούνται με αυτά τα θέματα από αιρετούς μέχρι υπαλλήλους και εργάτες , τα θέματα αυτά δυστυχώς δεν λύνονται από την μία μέρα στην άλλη. Η έλλειψη υποδομών είναι το βασικότερο αίτιο αυτή την στιγμή για τα καθημερινά παράπονα που ακούγονται από τους κατοίκους.

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,  θα έλεγε  κανείς ότι από μόνα τους αυτά τα 3 βασικά θέματα , βγάζουν δήμαρχο.

Και ας πούμε λίγα περισσότερα για τα θέματα αυτά :


Φιλότιμες οι προσπάθειες των υπαλλήλων της καθαριότητας , φιλότιμες και οι προσπάθειες του Δήμου με την αγορά νέων κάδων (άλλες 5 χιλ ευρώ δόθηκαν πρόσφατα) και την τοποθέτηση εργατών καθαριότητας αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. 




Η έλλειψη χώρων τοποθέτησης μεγάλων αντικειμένων και άλλων άχρηστων υλικών , οι λίγες θέσεις για κάδους, η μη δημιουργία  των λεγόμενων  πράσινων  σημείων, δημιουργεί χαώδεις καταστάσεις ορισμένες δύσκολες ημέρες. 


Παρά την μεγάλη κινητοποίηση των τελευταίων ημερών , όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, εικόνες σαν και αυτές που μας έστειλε ο κος Αδαμάκος τον 15Αύγουστο, δυστυχώς θα επαναληφθούν.




Ας πάμε τώρα στα αδέσποτα...

Δεύτερη μεγάλη πληγή. Δυστυχώς το πρόβλημα αντιμετωπίζετε μερικώς θα έλεγε κανείς, είτε με τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων φιλόζωων είτε και με την συμμετοχή του δήμου και με την χρηματοδότηση ορισμένων καθημερινών αναγκών που προκύπτουν .

Τι έγινε άραγε με την λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων ; 
Γιατί και αυτό το θέμα κόλλησε; 

Δεν έχουμε χώρους; Δεν έχουμε χρήματα ; Δεν έχουμε λύσεις ; 

Κάτι άλλο τρέχει προφανώς εκτός από αυτά που γράφω.

Μάλιστα το πρόβλημα εκτός των τειχών της Αράχωβας, είναι τεράστιο και χρειάζεται άμεσα η δημιουργία ενός καταφυγίου....χθες. 


Πάμε και στο τρίτο θέμα , αυτό του αθλητισμού. 

Πρόσφατα είδαμε ότι με τεράστια επιτυχία διοργανώθηκαν στα ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΣΤΌΜΟΥ, πανελλήνιοι αγώνες ανοικτής θαλάσσης. 

Χαρακτηριστική και η παρακάτω επιστολή :




Η κοσμοσυρροή που υπήρχε εκείνο το Σαββατοκύριακο ,στον Δήμο σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα, δημιούργησε το αδιαχώρητο.
Οι δυνατότητες του αθλητισμού είναι τεράστιες. Ακόμη και η δημιουργία των 2 γηπέδων τένις στην Αράχωβα, είναι ένα μεγάλο βήμα . Κάτι ακούσαμε και από επίσημες πηγές , για την δημιουργία 2 κολυμβητικών  πισινών σε Αράχωβα και Δίστομο.

 Πρόσφατα και  τα  παρακάτω  έγγραφα για άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου :

 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Τ.Κ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΚΑΙ

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 5χ5 ΤΩΝ Τ.Κ. ΔΙΣΤΟΜΟΥ, ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ   

καθώς και 

 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Τ.Κ. ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, Τ.Κ. ΔΙΣΤΟΜΟΥ .

Γιατί όμως για τους γνωστούς και άγνωστους λόγους ή με τις υπόγειες μεθοδεύσεις κάποιων το κλειστό της Αντίκυρας "μουχλιάζει" ; 

Μήπως ήρθε η ώρα της στρογγυλής τραπέζης , που όλοι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα ειπωθούν αλήθειες σε μια δημόσια συγκέντρωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι υπεύθυνοι; 

Εν κατακλείδι , έβαλα 3 σοβαρά θέματα και όλα απαιτούν την εγρήγορση κάποιων. 


ΕΙΔΩΜΕΝ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin