14 Δεκεμβρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στην Αράχωβα για την Εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Ανδρέου Χριστοφόρου, πατρός της Καθηγουμένης της Ι. Μ. Δαμάστας




Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στην Αράχωβα για την Εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Ανδρέου Χριστοφόρου, πατρός της Καθηγουμένης της Ι. Μ. Δαμάστας



Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Αράχωβας, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ανδρέου Χριστοφόρου, πατρός κατά σάρκα της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας, Γερόντισσας Ιωάννας της Ιατρού, ο οποίος εκοιμήθη την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου πλήρης ημέρων.

Την Εξόδιο Ακολουθία ετέλεσε κατόπιν αδείας του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, πλαισιούμενος από Ιερείς εντοπίους, άλλων Ιερών Μητροπόλεων και της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Πλήθος πιστών, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, σύσσωμη η Ιερά Αδελφότητα της Μονής και πολλά πνευματικά τέκνα της Γερόντισσας Ιωάννας, προσήλθαν στο Ναό της Παναγίας Αράχωβας, για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυσεβάστου και μακαριστού Ανδρέου, ο οποίος διακρινόταν για την ευλάβειά του, την πίστη του, αλλά κυρίως για την γεμάτη αγάπη ψυχή του, αγάπη την οποία εχάριζε σε όλους ανεξαιρέτως.

Στην σύντομή προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, αρχικά ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη για την άδεια και ευλογία και μετέφερε στην αγία Καθηγουμένη και στους οικείους της, τις εγκάρδιες συλλυπητήριες ευχές του.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε, όπως ο Πανάγαθος Κύριος, δια πρεσβειών την Κυρίας Θεοτόκου χαρίσει στον αείμνηστο Ανδρέα την χαρά του παραδείσου και να την κατάταξή του στους κόλπους του.

« Σήμερα προπέμπουμε στην αιωνιότητα, ένα άξιο τέκνο της Εκκλησίας, ένα άξιο τέκνο της Ελληνικής γης, ένα άξιο τέκνο της Αράχωβας. Και βρισκόμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε το χριστιανικό μας χρέος, να τιμήσουμε έναν ευλογημένο πιστό, ο οποίος χάρισε στον κόσμο μία ευλογημένη οικογένεια και ακόμη εχάρισε στην Ιερά Μητρόπολή μας και σε ολόκληρη την Εκκλησία, μία ευλογημένη, μία αγία, μία τρυφερή ψυχή, την Καθηγουμένη της Ιερά Μονής Δαμάστας, Γερόντισσα Ιωάννα.

Ήλθαμε σήμερα εδώ για να ασπασθούμε ευλαβικά το χέρι του σαν να είναι δικό μας πατέρας διότι με την Γερόντισσα είμαστε μία οικογένεια, είναι μητέρα μας, είναι αδελφή μας, είναι πνευματική μας θυγατέρα.

Με διάθεση αγάπης, η οποία εκπηγάζει μέσα από την καρδιά μας, να ευχηθούμε η μνήμη του κεκοιμημένου αδελφού μας Ανδρέα να είναι αιωνία και από την αιωνιότητα να στέλνει την ευχή του και να καμαρώνει την Γερόντισσά μας, την οικογένεια του, τα εγγόνια του και το χωριό του. Αμήν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος μετά τον ασπασμό ακολούθησε ο ενταφιασμός του σκηνώματος του αειμνήστου Ανδρέα Χριστοφόρου στο Ενοριακό Κοιμητήριο του χωριού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin