14 Νοεμβρίου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑΘΑ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ











ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Συνέχιση του αγώνα εντός και εκτός συνόρων για την διεκδίκηση
των γερμανικών επανορθώσεων»

Την ανάγκη συνέχισης του αγώνα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών για τα θύματα του Ναζισμού εντός και εκτός Ελλάδας επισήμανε μεταξύ των άλλων ο Γιάννης Σταθάς στην παρέμβαση του, στην ημερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του αριστερού κόμματος DIE LINKE που πραγματοποιήθηκε χθες στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι πλέον έχουν αυξηθεί οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν τον αγώνα της διεκδίκησης για δικαιοσύνη και αποζημίωση.
Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθάς μεταξύ άλλων τόνισε :
«Είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε τον αγώνα διεκδίκησης εντός και εκτός της χώρας για τα θύματα του ναζισμού.
Πρώτον, γιατί αυτοί έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να πληρώσουν όσα χρόνια και αν περάσουν και,
Δεύτερον πρέπει να κρατάμε στη μνήμη ζωντανό τι σημαίνει ναζισμός και φασισμός, σε μια εποχή που λόγω της κρίσης, υπάρχει άνοδος του ναζισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η εκδήλωση που γίνεται σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί υπάρχουν δυνάμεις πολιτικές – κοινωνικές που συνεχίζουν τον αγώνα διεκδίκησης ενάντια στον ναζισμό».
Στην ημερίδα μίλησε επίσης ο συν γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών κ. Αριστομένης Συγγελάκης, η επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Αμβούργου “Α.Κ. DistomoGabrielle Heinecke, καθώς επίσης και στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας DIE LINKE.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του DIE LINKE αποφάσισε
να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του προς την γερμανική κυβέρνηση για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τα θύματα του ναζισμού, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων για το θέμα αυτό εντός και εκτός Γερμανίας σε συνεργασία και με κοινοβουλευτικές ομάδες και άλλων κομμάτων.

  Ο Δήμαρχος
Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας


Ιωάννης Σταθάς







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin