11 Δεκεμβρίου 2018

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, στην Λυρική, στο Κέντρο Νιάρχος,17-12-2008. ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ!

----------------------
Ένα μεγαλο καλλιτεχνικό γεγονός που έχει ιδιαιτερη αξία για το Διστομο και τα Θύματα της Σφαγής από τα γερμανικά,ναζιστικά στρατεύματα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), με την συμμετοχή του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου ως συνδιοργανωτή και τον Δήμο Διστόμου,Αράχωβας Αντίκυρας, μεταξυ των χορηγών!

Πρόκειται για την 1η Πανελλήνια εκτέλεση του Ορατόριου “Ρέκβιεμ για τα θύματα των Ναζί”, με ιδιαίτερη αναφορά στα Θύματα του Διστόμου και των Καλαβρύτων, του συνθέτη Κώστα Μουστάκα : Μια εκδήλωση της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής, που τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλοπουλου, ο οποίος και θα παραστεί.
Οι θέσεις είναι ελάχιστες και η ζήτηση μεγάλη -δεν υπάρχει εισιτήριο. Οι άλλοι συνδιοργανωτες ειναι η Πανκαλαβρυτινή Ένωση, το Αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη και η Φιλόεργος.
Όσοι Διστομίτες ή συμπατριώτες μας από την Αθήνα και τον Πειραιά όπως και καθε πολίτης, θέλετε να εξασφαλίσετε θέση πρέπει, με βάση τον κανονισμό του ΚΠΣΝ , να γίνει ηλεκτρονική προεγγραφή μεσω ιντερνετ η οποία θα ξεκινήσει την Τριτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στις 11.00 το πρωί .
Για να δείτε την διαδικασία ηλεκτρονικής προεγγραφής και να την πραγματοποιήσετε, μπείτε σε ενα από τα παρακάτω links του ΚΠΙΣΝ.:
Εκει θα δηλώσετε ενα μειλ και το ονομα σας και θα σας ερθει ηλεκτρονικα η προσκληση,
με ευθυνη του <<Κεντρου Πολιτισμου Σταυρος Νιαρχος>>. ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΑ - από Τριτη 11-12-2018 (ωρα 11 πμ) την κρατησή σας. Στο Κεντρο πρεπει να ειστε νωρις, καλο είναι στις 7.30 μμ της 17ης Δεκεμβριου. Στις 8,10 μμ πρεπει να ειστε στο κάθισμά σας.
Οι οδυνηρές μνήμες της Κατοχής παρά το πέρασμα του χρόνου παραμένουν ζωντανές. Η Ναζιστική Γερμανία υπήρξε κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για το εύρος των καταστροφών και την ακραία αγριότητα που γνώρισε η χώρα μας την περίοδο της Κατοχής, 1941-1944, άλλοτε για να καμφθεί η Αντίσταση και άλλοτε γιατί οι στρατηγικές και τακτικές επιλογές των Ναζί σήμαιναν αδήριτα θάνατο και καταστροφή για τον Ελληνικό Λαό. Βία και καταστροφή που ακόμη περιμένει την δικαίωση και την αποκατάσταση.
Σε πολλές περιπτώσεις η βία ξεπέρασε κάθε όριο, αν και πολύ λίγα από τα φρικτά ιστορικά επεισόδια είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Η Κάνδανος (3/6/1941), το Κομμένο (16/8/1943), η Βιάννος (14-16/9/1943), τα Δερβενοχώρια (Οκτώβριος του 1943), τα Καλάβρυτα (13/12/1943), το Δίστομο (10/6/1944), ο Χορτιάτης (2/9/1944), και δεκάδες άλλες Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά, στιγματίστηκαν ανεξίτηλα από την καταστροφή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις κατοχής, εξολοθρεύοντας ανθρώπους και ισοπεδώνοντας ολόκληρους οικισμούς.
Το Ορατόριο «Ρέκβιεμ για τις Σφαγές των Ναζί», συναντά το τραύμα της μνήμης, αναζητώντας την κάθαρση και αντιπαλεύοντας τη λήθη.
Δευτέρα 17/12, 20.30
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚH ΣΚΗΝH ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Α. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα.
Μουσική σύνθεση: Κώστας Μουστάκας
Λιμπρέτο: Μάρκος Χαρίτος
Μέτζο σοπράνο: Μαρίτα Παπαρίζου
Βαρύτονος: Πέτρος Σαλάτας
Αφηγητές: Αναστασία Πολίτη, Γιάννης Σταματίου
Χορωδία της Τράπεζας της Ελλάδος
Διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ευαγγελάτος
Ορχήστρα: "Symfonietta" Αθηνών
Μουσική Διεύθυνση Συνόλων: Γιώργος Αραβίδης
Σκηνική Επιμέλεια: Αναστασία Πολίτη
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή
Οι ηλεκτρονικές προεγγραφές θα ξεκινήσουν για το κοινό στις 11 Δεκεμβρίου 2018 στις 11.00.
Για παιδιά 6 ετών και άνω

ΠΡΟΣΟΧΗ==> ΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ,Σ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΤΙ  ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Μια μεγάλη εκδήλωση με αναφορά και στα Θύματα του Διστόμου, με συνδιοργανωτή τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin