30 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Δ.Α.Α. : Αποφάσεις από την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ..






Κατά την  χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α.,μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν (αν και ήταν ξεχωριστή η συνεδρίαση γιατί έτσι επιβάλει ο Καλλικράτης), ήταν και το θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού του ΔΗΜΟΥ.

 Κατά την συζήτηση αυτήν, δεν έγιναν ουσιώδεις αναφορές για τον επερχόμενο προϋπολογισμό και εκφράστηκαν πολλές αρνητικές γνώμες για τον μη ερχομό ετησίου απολογισμού , κατά την διάρκεια της θητείας του κου ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ.
Οι διαφορετικές απόψεις που ακούγονταν από τα περισσότερα μέλη και οι ουσιώδεις παρατηρήσεις δημοτικών συμβούλων για συγκεκριμένα θέματα, σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη πλειοψηφίας από την διοικούσα αρχή , έφεραν στην αρχή την μη ψήφιση του προϋπολογισμού .
Η σχετική ψηφοφορία ήρθε ισόπαλη με 9-9 . Μάλιστα από την πλευρά της "αντιπολίτευσης" έλειπαν και 2 δημοτικοί σύμβουλοι.

Το e-hani , επικοινώνησε με 4 -5 άτομα που είναι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου αλλά και γνώστες των παραμέτρων του Καλλικράτη  και αναμένεται να δημοσιεύσει τις απαντήσεις τους επί των εξελίξεων.

Εδώ να τονίσουμε , ότι δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας αρχής, εξέφραζαν την ανησυχία τους και τους ΈΝΤΟΝΟΥΣ προβληματισμούς τους , κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος, για την μη ορθή λειτουργία του Δήμου , αν δεν περνούσε ο προϋπολογισμός.

Τελικά σήμερα το πρωί σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση , ο προϋπολογισμός ίσως πέρασε μιας και η ψήφος του προέδρου σε πιθανή ισοψηφία . υπερισχύει.
Παρόλο αυτά ακούστηκε η εκδοχή, να χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία που σημαίνει ότι χρειάζονταν 2 ψήφοι ακόμα. (σενάριο προς αποσαφήνιση)

Όσον αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την αρχική συνεδρίαση με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, πέραν της θυελλώδους συζήτησης
με την στελέχωση της επιτροπής των ανεμογεννητριών λόγω αποχώρησης  δύο ατόμων και ενός ακόμα που δήλωνε ήξεις -αφήξεις και που αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενο Δ.Σ., αίσθηση προκάλεσαν και άλλα θέματα ,όπως αυτό του "στοιχειωμένου" συνεδριακού ΑΡΑΧΩΒΑΣ, η αντικατάσταση προέδρου της ανενεργής  ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ, καθώς και διάφορες λογομαχίες.

Τέλος , εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά για την πιθανή έλευση εισαγγελικής  διερεύνησης  για την αποκομιδή των απορριμμάτων της ΑΡΑΧΩΒΑΣ κατά την διάρκεια των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και Σαββατοκύριακων . Πιθανώς η όποια  απόφαση  είχε ληφθεί να μην ήταν σύννομη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin