15 Ιανουαρίου 2018

Τα χιόνια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή του Παρνασσού και μια ματιά στο καιρό της εβδομάδας.


Ένα αρκετά υετοφόρο Σαββατοκύριακο με πυκνές χιονοπτώσεις,επηρέασε την περιοχή του Παρνασσού το Σαββατοκύριακο που μόλις μας πέρασε.Μια κατάσταση για την οποία είχε γίνει λεπτομερής λόγος και ενημερωθήκατε από το e-hani και θα πρέπει στο σημείο αυτό,να εκφραστούν ευχαριστίες για το ενδιαφέρον που δείξατε,μέσα από τον πολύ μεγάλο αριθμό προβολών στο συγκεκριμένο θέμα.



Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού,όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν τις οποίες "τσιμπήσαμε" από το κοινωνικό μέσο δικτύωσης "Facebook",είναι έτοιμο από θέμα χιονιού,να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της χιονοδρομίας.



















Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της νέας εβδομάδας,θα είναι οι νεφώσεις και το δυτικό ρεύμα όσο αφορά στο πεδίο των ανέμων που θα δίνουν διάσπαρτα φαινόμενα στη δυτική κυρίως χώρα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.Να επισημανθεί όμως ότι,τη Τετάρτη και το πρωινό της Πέμπτης,καθώς θα μπαίνει στον Ελλαδικό χώρο ψυχρό μέτωπο από τα βορειοδυτικά,οι νοτιοδυτικοί αρχικά άνεμοι και στη συνέχεια βορειοδυτικής συνιστώσας,θα ενισχυθούν σημαντικά,προκαλώντας ίσως προβλήματα στη λειτουργία του Χ.Κ.Π.
Τέλος,το προσεχές Σαββατοκύριακο,υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για νέα μεταβολή του καιρού, με αρκετές βροχές και χιόνια στα ορεινά,φαινόμενα για τα οποία θα αναφερθούμε τις επόμενες ημέρες.





Φωτογραφικό υλικό: Σελίδες facebook - On Parnassos, ΦΙΛΟΙ Χ.Κ Παρνασσου






Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνικής προσπάθειας και μελέτης των προγνωστικών μοντέλων καιρού.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις επίσημες προγνώσεις της Ε.Μ.Υ και όποιος επιθυμεί τις λαμβάνει υπόψη.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περιβ/ντος-Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin