13 Δεκεμβρίου 2017

Αράχωβα : Δυσλειτουργία μετά την απομάκρυνση των νερομπαριέρων.





Πριν από λίγες εβδομάδες, έπειτα από παρέμβαση του Δήμου Δ.Α.Α., απομακρύνθηκαν τα ειδικά εμπόδια που αποσκοπούσαν στην παρεμπόδιση παρκαρίσματος αυτοκινήτων.




Ο σκοπός της απομάκρυνσης , ήταν ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να δοθεί περισσότερος χώρος στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα , δόθηκαν οδηγίες και για απομάκρυνση ειδικών εμποδίων έμπροσθεν επιχειρήσεων που εφάπτονται στον κεντρικό δρόμο.





Δυστυχώς όμως , δεν ήρθαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντιθέτως ,  το ένα ρεύμα κυκλοφορίας κάτω από την παλιά αστυνομία, τις ημέρες αιχμής , χρησιμοποιείται ως σημείο παρκαρίσματος των επισκεπτών και όχι μόνο. 


Επίσης πολλές οι προστριβές των επιχειρηματιών με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που παρκάρουν σε αυτό το σημείο.

Η αστυνομία, αρκετές φορές , προσπαθώντας να τηρήσει το Κ.Ο.Κ. , μοιράζει σωρηδόν κλήσεις και αφαιρεί πινακίδες. Κατά την διαδικασία αυτή , έρχεται αντιμέτωπη με την οργή και αγανάκτηση των οδηγών, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι επισκέπτες και με τον τρόπο αυτό αντί για  διασκέδαση και χαλάρωση που προσφέρει η ΑΡΑΧΩΒΑ, πλέον μεταδίδει οργή , αγανάκτηση , θυμό και σίγουρα δυσφήμηση. Οι διαμαρτυρίες των οδηγών επικεντρώνονται στην ελλιπή σήμανση (δύο πινακίδες βρίσκονται στην αρχή του δρόμου και άλλη μια βρίσκεται πάνω σε έναν τοίχο και δεν είναι καθόλου ευδιάκριτη).

Μάλιστα εν όψει εορταστικού δεκαπενθημέρου , αναμένεται το πρόβλημα να οξυνθεί και οι αντιπαραθέσεις οδηγών-επισκεπτών με τα αστυνομικά όργανα να χτυπάει κόκκινο. 

Ταυτόχρονα σε άλλο σημείο της Αράχωβας , πελάτες επιχείρησης , παρκάρουν επάνω στον πολύ στενό δρόμο και ακριβώς επάνω σε κλειστή στροφή και η πρόκληση  ατυχήματος είναι θέμα χρόνου. Αν δε, σκεφτούμε το ολισθηρό του οδοστρώματος τον χειμώνα και την ύπαρξη γκρεμού , καταλαβαίνετε όλοι το επικίνδυνο του συγκεκριμένου σημείου.
Σε παρόμοια περίπτωση, μάλιστα κοντά στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ο Δήμος  κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας του, τοποθέτησε ειδικά κολονάκια. (Βλέπε φωτό )




Τέλος, ειδικά κολονάκια θα πρέπει να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της Αράχωβας, ειδικά σε 2 στενά δρομάκια της Αράχωβας. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα σημεία, τις προάλλες , χρειάστηκε να περάσει ασθενοφόρο και ευτυχώς ειδοποιήθηκε ο γείτονας και απομάκρυνε το όχημα. Αν ο ιδιοκτήτης απουσίαζε , το ασθενοφόρο δεν θα μπορούσε να πλησιάσει....

Άραγε τι θα μπορούσε να γίνει μέσα στην εβδομάδα που απομένει μέχρι να αρχίσει το εορταστικό δεκαπενθήμερο και που η κίνηση στην ΑΡΑΧΩΒΑ , θα είναι επιβαρυμένη ; 
Μάλλον  ήρθε η ώρα για μια σύσκεψη του Δήμου με την Αστυνομία για να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις και όχι λήψη μονομερών αποφάσεων . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin