21 Σεπτεμβρίου 2017

Νέος κανονισμός καθαριότητας για την ΑΡΑΧΩΒΑ

Δημοσιεύτηκε σήμερα ο νέος κανονισμός καθαριότητας για την ευρύτερη περιοχή της ΑΡΑΧΩΒΑΣ , ο οποίος είχε συνταχθεί απο το 2014 από τον πρώην αντιδήμαρχο ΑΡΑΧΩΒΑΣ κο ΑΛΜΠΑΝΗ και είχε σταλεί στο σύλλογο ξενοδόχων για πιθανές συμπληρώσεις. Ο νέος κανονισμό αναφέρει τα εξής :

         


                  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Σε μία προσπάθεια που ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Δήμου μας πρέπει να κάνουμε, για να αναδείξουμε τον τόπο μας, καλούμε και παρακαλούμε όλους τους κατοίκους να εφαρμόσουν τους παρακάτω κανόνες και το ωράριο αποκομιδής τουΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ του Δήμου Δ.Α.Α.

1. Απαγορεύεται η εναπόθεση ή το κρέμασμα σε διάφορα σημεία του οικισμού αλλά και του κεντρικού δρόμου, σακουλών ή χύμα σκουπιδιών εκτός κάδων απορριμμάτων.
Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να τα μεταφέρουν στα σημεία συλλογής που υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων του Δήμου ή να προμηθευτούν δικό τους επαγγελματικό ή οικιακό κάδο αντίστοιχα ώστε να έχουν την ευθύνη της φροντίδας και της καθαριότητάς του.
Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 15,00 € ανά σακούλα.

2. Όλα τα προϊόντα ανακύκλωσης θα μεταφέρονται ΜΟΝΟ στους μπλε κάδους ανακύκλωσης και δεν θα αφήνονται σε κανένα σημείο του οικισμού εκτός των σημείων που υπάρχουν μπλε κάδοι ανακύκλωσης Τα χάρτινα κιβώτια συσκευασίας πρώτα θα τεμαχίζονται και μετά θα μεταφέρονται στους κάδους ανακύκλωσης.
H παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 100,00 €.

3. Απαγορεύεται η αυθαίρετη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων σε άλλο σημείο από αυτό που έχει καθοριστεί ή θα καθορίζεται από το Δήμο.
Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 400,00 €.
4. Απαγορεύεται η επικόλληση διαφημιστικών σε κάδους απορριμμάτων, οδοδείκτες, σήματα κ.ο.κ, σε βιτρίνες κλειστών καταστημάτων καθώς και σε ταμπέλες ιδιοκτησίας του Δήμου.
Όσοι έχουν επικολλήσει διαφημιστικά σε κάποια από τα παραπάνω σημεία παρακαλούνται εντός 15 ημερών, από την κοινοποίηση της παρούσης, να τα απομακρύνουν με δική τους ευθύνη, σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρυνθούν με το ανάλογο πρόστιμο.
Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 200,00 €.

5. Όλα τα καταστήματα και καταλύματα εντός και εκτός κεντρικού δρόμου είναι υποχρεωμένα να επιμελούνται και να καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους που εφάπτεται η επιχείρησή τους.
Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 100,00 €.
6. Όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι υποχρεωμένα να έχουν σταχτοδοχείο δαπέδου στις εισόδους – εξόδους των καταστημάτων τους.
Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 150,00 €.
7. Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από αυτούς καθώς και η ρίψη απορριμμάτων μέσα σε αυτούς από τους πολίτες.
Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 150,,00 €.
8. Απαγορεύεται η ρίψη αδρανών υλικών ή προϊόντα αυτών μέσα σε κάδους απορριμμάτων ή στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 150,00 €.
9. Απαγορεύεται η ρίψη μπαζών και διάφορων άλλων αντικειμένων από επαγγελματικά αυτοκίνητα εργολάβων ή μεταφορικών εταιρειών ή ιδιωτικών αυτοκινήτων, σε δρόμους, ρέματα ή άλλους δημόσιους χώρους.
Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο 500 έως 2000,00€
_________________________________________________________

Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους της Αράχωβας να εφαρμόσουν όλους τους παραπάνω κανόνες και επίσης τους καλούμε να βοηθήσουν την Δημοτική Aρχή ώστε να μπορέσει να καταπολεμήσει κάθε μορφής παραβάσεις από όπου και να προέρχεται.
Θα θέλαμε να βρεθούμε στην ευχάριστη θέση ώστε να μην προβούμε στην επιβολή ούτε ενός προστίμου.
Η χρονική περίοδος προσαρμογής και συστάσεων θα είναι έως τις 20 Οκτωβρίου 2017.
Πέραν αυτής της ημερομηνίας από την πλευρά μας θα τηρηθούν όλα τα παραπάνω και δεν θα αποτελέσει εξαίρεση κανένας παραβάτης.

Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.
Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ,
Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ιωάννης Σύρος
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος09:42

    «απορία ψάλτου, βηξ»
    Ο Καπάκας με τον “Κάρολο” θα συνεχίσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια από τις γειτονιές με τα χέρια, ενώ οι προύχοντες του χωριού θα φωτογραφηθούν στην επόμενη γιορτή του χειμώνα με τις «ταραντέλες»?

    Αίσχος και Ντροπή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin