11 Απριλίου 2015

Εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών σε Δεσφίνα και Αντίκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε οικίες και Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στα μέσα του προηγούμενου μήνα στην Αντίκυρα Βοιωτίας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων
Υπενθυμίζεται ότι τότε εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες
Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, επιπλέον δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε οικίες και Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 56 και 50 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί απογευματινές ώρες της 14-03-2015, στην περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι τότε εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες (σχετικό το από 15-03-2015 Δελτίο Τύπου μας).
Ειδικότερα, από την πρόοδο της ενδελεχούς έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και την 14-03-2015, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2013, επιπλέον δώδεκα (12) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών και συγκεκριμένα:

  • Τέσσερις (4) κλοπές σε οικίες, εκ των οποίων τρεις σε περιοχές της Δεσφίνας Φωκίδας και μία στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας.
  • Τέσσερις (4) κλοπές σε εξοχικές κατοικίες, εκ των οποίων τρεις σε περιοχές της Δεσφίνας Φωκίδας και μία στην Αντίκυρα Βοιωτίας.
  • Μία (1) κλοπή και τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Αντίκυρας Βοιωτίας.
  • Δύο (2) κλοπές σε τροχόσπιτα, εκ των οποίων μία στην Δεσφίνα Φωκίδας και μία στην Αντίκυρα Βοιωτίας.
  • Μία (1) κλοπή σε κατάστημα – εστιατόριο, στην Αντίκυρα Βοιωτίας.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό, μικρά χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα των παθόντων.
Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin