14 Απριλίου 2015

Οι αποφάσεις της συνέλευσης για τα αδέσποτα ζωάκια της Αράχωβας.Έγινε χθες Δευτέρα του Πάσχα στο Λαογραφικό Μουσείο, η συνάντηση για τα αδέσποτα ζώα.
Εκ μέρους του Δήμου,  παρευρέθησαν οι κκ Γιαννέλος Στάθης,Αλμπάνης Χαράλαμπος,Βρούλιας Νικόλαος, Παπαστάθη Γεωργία ενώ ειδική καλεσμένη ήταν η συμπατριώτισσά μας, Σιδηρά Βιολέττα, κτηνίατρος που ασχολείται στον Δήμο Ηλιούπολης με το συγκεκριμένο θέμα.


Στην σύντομη εισαγωγή του ο κ Γιαννελος τόνισε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση , με τις απάνθρωπες ενέργειες δηλητηριάσεων των ζώων που έχουν επιπλέον αποτέλεσμα να δυσφημείται ένα ολόκληρο χωριό.
"Δυστυχώς τόσα χρόνια κάναμε μόνο ευχολόγια κι αόρατες επιτροπές που δεν συνήλθαν ποτέ" κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΣ, τονίζοντας ότι "ήλθε η ώρα για ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης αλλιώς θα ξαναγίνουνε τα ίδια".


Η κα Σιδηρά ξεκαθάρισε τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν υποσχόμενη κάθε προσωπική βοήθεια :


α) Εμβολιασμός όλων των αδέσποτων - συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα.

β) Εύρεση χώρου προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων- ο πρόεδρος του ΔΣ ανακοίνωσε τη δωρεά παραχώρηση από συμπατριώτη μας που δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση του ονόματος του
γ) Διαμόρφωση άτυπου κτηνιατρείου σε δημοτικό κτίριο ώστε να μπορούν οι εθελοντές κτηνίατροι να εργασθούν.


δ) Ενημέρωση όλου του κόσμου για το πρόβλημα αλλά και τα μέσα που πρέπει να λαμβάνουν για τα ζώα τους, με ειδικό φυλλάδιο-άρθρο που θα συντάξει η κυρία Σιδηρά


Όλες τις παραπάνω ενέργειες οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής, δεσμεύθηκαν να τις προχωρήσουν στον επόμενο μήνα.


Η κα Σιδηρά τόνισε όμως και την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ δημιουργίας τοπικής ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗΣ, χωρίς την ύπαρξη της οποίας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.


Η συμπατριώτισσα μας, Έυη Σύρου που ασχολείται εθελοντικά  χρόνια τώρα, ανέλαβε τον συντονισμό του όλου θέματος ώστε να βρεθούν οι εθελοντές.


Κλείνοντας οι εκπρόσωποι του Δήμου υποσχέθηκαν ΕΡΓΑ κι οχι ΛΟΓΙΑ κι ανανέωσαν το ραντεβού σε ένα μήνα με απολογισμό δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin